Πομπέο: Μαδούρο παραιτήσου -Ζητά τη στήριξη του στρατού της Βενεζουέλας - iefimerida.gr

Πομπέο: Μαδούρο παραιτήσου -Ζητά τη στήριξη του στρατού της Βενεζουέλας

Ο Μάικ Πομπέο/ Φωτογραφία: AP- Andrew Harnik
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μάικ Πομπέο κάλεσε τον Νικολάς Μαδούρο να παραιτηθεί, ενώ ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας να στηρίξουν τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Λίγο πριν από τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναγνωρίσει ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Χουάν Γκουαϊδό, ηγέτη αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης. Λίγο νωρίτερα ο Γκουαϊδό είχε αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος της χώρας.

Ο Πομπέο τόνισε ότι η Ουάσινγκτον θα στηρίξει τον Γκουαϊδό καθώς θα συγκροτήσει μια μεταβατική κυβέρνηση και θα προετοιμάσει τη χώρα για εκλογές. «Ο λαός της Βενεζουέλας υπέφερε αρκετά για πολύ μεγάλο διάστημα υπό την καταστροφική δικτατορία του Νικολάς Μαδουρό. Καλούμε τον Μαδούρο να παραιτηθεί υπέρ ενός νόμιμου ηγέτη που αντανακλά τη βούληση του λαού της Βενεζουέλας», δήλωσε ακόμη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος είπε σε δημοσιογράφους ότι όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι αν ο Μαδούρο βλάψει οποιοδήποτε μέλος της Εθνοσυνέλευσης, ή άλλους αξιωματούχους.

Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters, AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ