Ένας νέος κλάδος, άγνωστος στους Έλληνες για δεκαετίες, άνθισε στα χρόνια της κρίσης.
Δεκάδες μικροζυθοποιίες δημιουργήθηκαν σε όλη τη χώρα και διεκδικούν με αξιώσεις μερίδια σε μια αγορά όπου δεσπόζουν πολυεθνικοί κολοσσοί.
Μέχρι πρότινος όσοι ήθελαν να αναζητήσουν ξεχωριστές γεύσεις ήταν υποχρεωμένοι να στραφούν σε εισαγόμενες μπύρες, ενώ τώρα η αγορά αρχίζει να ακολουθεί τον κανόνα: «μπύρα από τον τόπο σου».
Το economistas.gr «χαρτογραφεί» τον κλάδο της μικροζυθοποιίας, όπου δραστηριοποιούνται πλέον 43 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα.
Όλες ιδρύθηκαν στα χρόνια της κρίσης και δοκιμάζουν την τύχη τους στην αγορά με «όπλο» την ποιότητα και την ξεχωριστή γεύση.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο