Δείτε την πρώτη λευκή ενήλικη όρκα στην άγρια φύση [βίντεο] - iefimerida.gr

Δείτε την πρώτη λευκή ενήλικη όρκα στην άγρια φύση [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρώσοι επιστήμονες εντόπισαν ενήλικη λευκή όρκα (φάλαινα- δολοφόνος) στο πλαίσιο ερευνητικής αποστολής στα ανοιχτά της χερσονήσου Καμτσάτκα, στην Ανατολική Ρωσία. Στο βίντεο φαίνεται το εξαιρετικά σπάνιο είδος να παίζει στο νερό.

Μολονότι, έχουν συναντήσει και στο παρελθόν λευκές όρκες διαφόρων ειδών, αλλά οι μόνες λευκές φάλαινες δολοφόνοι που εθεάθησαν μέχρι σήμερα ήταν πολύ νέες. Σ' αυτές συγκαταλέγεται και μια όρκα με σπάνιο γενετικό πρόβλημα που πέθανε σε ένα ενυδρείο στον Καναδά το 1972.

Η ώριμη ηλικία για μια θηλυκή φάλαινα δολοφόνο είναι τα 15 χρόνια ενώ, η διάρκεια ζωής των αρσενικών του είδους μπορεί και να ξεπεράσει τα 50 χρόνια, αν και συνήθως ζουν μέχρι τα 30 χρόνια.

Όμως για πρώτη φόρα, βρέθηκε λευκή ενήλικη όρκα. Οι επιστήμονες που την έλεγξαν την ονόμασαν λευκή φάλαινα «παγόβουνο», υποστηρίζουν ότι δείχνει υγιείς και ζει μια κανονική ζωή.

Σύμφωνα με τον Δρ. Erich Hoyt, επικεφαλής την ρωσικής επιστημονικής ομάδας, που έκανε την συγκλονιστική ανακάλυψη, δήλωσε χαρακτηριστικά στο BBC: «έχουμε δει άλλες δυο λευκές όρκες στη Ρωσία αλλά ήταν πολύ νέες. Αντίθετα αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ενήλικη λευκή φάλαινα δολοφόνο»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ