Προετοιμάζουν το έδαφος για την αξιολόγηση - iefimerida.gr

Προετοιμάζουν το έδαφος για την αξιολόγηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δουλειά έπιασαν ήδη τα χαμηλόβαθμα στελέχη της Τρόικας προετοιμάζοντας το έδαφος για την αξιολόγηση που θα κάνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ από την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ στην Αθήνα βρίσκεται και πολυπληθές τεχνικό κλιμάκιο του ΟΟΣΑ που προετοιμάζει την Ετήσια Έκθεση του Οργανισμού για την ελληνική οικονομία.

Τα ελεγκτικά κλιμάκια της Τρόικας από νωρίς το πρωί ζητούν στοιχεία για την εξέλιξη των σχεδίων αναδιάρθρωσης των ΔΕΚΟ, κυρίως όσον αφορά στη πρόοδο των μετατάξεων προσωπικού, ήδη γίνεται επεξεργασία δεδομένων για τις δημοσιονομικές επιδόσεις του πρώτου τριμήνου που αφορούν στη πορεία των εσόδων και των δαπανών αλλά και των οικονομικών στοιχείων Ασφαλιστικών Ταμείων- νοσοκομείων- ΟΤΑ, ενώ θα γίνει και επεξεργασία στοιχείων για τις εγχώριες τράπεζες. Οι επαφές θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με "καταδρομικές" εξορμήσεις στις υπηρεσίες των πλέον "ευαίσθητων υπουργείων όπως το Υγείας και το Εργασίας, ενώ ανάλογες "επισκέψεις" θα γίνουν στη Τράπεζα της Ελλάδας και στις μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες που ούτως ή άλλως προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις ανακοινώσεις των stress tests.

Ένα 24ωρο μετά τις ανακοινώσεις για το Σχέδιο κατά της Φοροδιαφυγής, απ' όπου προσδοκώνται περίπου 12 δισ ευρώ, μιλώντας στη κρατική τηλεόραση ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις είναι ζητούμενο αλλά δεν μπορεί να γίνει τώρα, αφού η παραβατικότητα χτυπάει "κόκκινο". Ειδικά όσον αφορά στον σχεδιασμό για τη φοροδιαφυγή, οι επόμενοι στόχοι είναι επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δεν υπήχθησαν στη περαίωση, επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις ΦΠΑ, τα αδήλωτα εισοδήματα από ακίνητη περιουσία, όσοι δεν πλήρωσαν Τέλη Κυκλοφορίας, οι καταθέσεις Ελλήνων στο Εξωτερικό.

Την ίδια ώρα, στο πεδίο των δαπανών, πλεόνασμα δείχνει η εικόνα από την βάση οικονομικών δεδομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ραγκούσης στη παρουσίαση των στοιχείων με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι δεν τίθεται κανένα θέμα υποχρηματοδότησης των δήμων. Θα πρέπει, πάντως, να επισημανθεί ότι ζητούμενο παραμένει η παροχή στοιχείων από όλους τους ΟΤΑ στη βάση δεδομένων με την οποία ενημερώνονται σε μηνιαία βάση τα στοιχεία για τη Γενική Κυβέρνηση, όπου σύμφωνα με τη τελευταία σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών 49 ΟΤΑ αλλά και δεκάδες δημοτικές επιχειρήσεις δεν είχαν αποστείλει οικονομικά στοιχεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ