«Μάχη χαρακωμάτων» για το ντιμπέιτ Βενιζέλου - Σαμαρά - iefimerida.gr

«Μάχη χαρακωμάτων» για το ντιμπέιτ Βενιζέλου - Σαμαρά

«Μάχη χαρακωμάτων» για το ντιμπέϊτ Βενιζέλου-Σαμαρά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε «χαρτοπόλεμο» ανακοινώσεων έχουν επιδοθεί πλέον τα δύο μεγάλα κόμματα-ΠΑΣΟΚ και ΝΔ-σχετικά με την διεξαγωγή ή όχι ενός τηλεοπτικού ντιμπέϊτ μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Γιάννης Μιχελάκης τονίζει πως ο τρόπος διεξαγωγής των μέχρι σήμερα debates έχει αποδοκιμαστεί από τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους και τους πολίτες. Έτσι επισημαίνει πως «ο φόβος του κ. Βενιζέλου είναι η 6η Μαΐου. Η 7η Μαΐου του προκαλεί πανικό. [...] Κατανοούμε και την επιθυμία του να εμφανιστεί δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά. Επειδή, όμως, πέρα από την απόπειρα αλλαγής ατζέντας, υπάρχει και η ουσία, εμείς προχωρούμε στην ουσία.

Ζητούμε την άμεση σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής, προκειμένου να βρεθεί και να συμφωνηθεί μια νέα διαδικασία, που δεν θα περιορίζεται σε τηλεοπτικούς μονολόγους, αλλά θα εγγυάται ουσιαστικό διάλογο και ενημέρωση των πολιτών στα ζητήματα που πράγματι τους απασχολούν».

Αμεση ήταν η απάντηση από το ΠΑΣΟΚ. «Με πολλά λόγια και πολύ θράσος αρνούνται το διάλογο, γιατί τον φοβούνται. Οι εύκολες και επιπόλαιες δημαγωγίες καταρρέουν μέσα από την αντιπαράθεση» δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Λίγη ώρα αργότερα με αφορμή πρόταση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA να «φιλοξενήσει» το ντιμπεϊτ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών η Φώφη Γεννηματά δήλωσε:

«Το ΠΑΣΟΚ αποδέχεται την πρόταση του Μega για τηλεοπτικό διάλογο μεταξύ των Προέδρων του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, και της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά».

Ακολούθησε νέα απάντηση από τον Γιάννη Μιχελάκη:

«Λέξη για την ταμπακιέρα. Ας αφήσουν τους εύκολους λεονταρισμούς κι ας απαντήσουν. Συμφωνούν ναι ή όχι να συζητηθεί το θέμα των τηλεοπτικών ντιμπέιτ με ανοιχτά χαρτιά και σε ισότιμη βάση στη Διακομματική Επιτροπή;».

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος είχε επιτεθεί στον πρόεδρο της ΝΔ για το συγκεκριμένο ζήτημα, λέγοντας: «Βλέπω ο κ. Σαμαράς να αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι τη συζήτηση αυτή, γι' αυτό και επαναλαμβάνω πιεστικά την πρότασή μου. Εάν δεν έρθει σε αυτόν τον τηλεοπτικό διάλογο τότε θα είναι η πρώτη φορά μετά από μακρά σειρά τηλεοπτικών αναμετρήσεων, που αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων δεν συζήτησαν στην τηλεόραση ο ένας ενώπιον του άλλου και αυτό θα είναι μια δραματική υποβάθμιση του πολιτικού λόγου και του πολιτικού πολιτισμού».

Στο θέμα είχε αναφερθεί και η Φώφη Γεννηματά, με ανακοίνωσή της: «Εμειναν μόλις δύο εβδομάδες μέχρι τις εκλογές. Πιστεύουμε στο διάλογο και το αποδεικνύουμε στην πράξη, έχοντας προτείνει εδώ και δεκαπέντε ημέρες τη διεξαγωγή δύο συζητήσεων μεταξύ των Προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και άλλες δύο ανάμεσα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς».

«Εστειλα το Σάββατο και σχετική επιστολή στον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχελάκη. Οι μέρες περνούν. Ας αποφασίσει επιτέλους η Νέα Δημοκρατία και ας απαντήσει. Ας κάνει σήμερα έστω, αυτό που έπρεπε να είχε κάνει πολλές μέρες πριν» είχε αναφέρει η κυρία Γεννηματά πριν από την ανακοίνωση της ΝΔ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ