«Ο Βενιζέλος επιλέγει επιχειρήματα αντί για πλαστικές σημαίες και συνθήματα» - iefimerida.gr

«Ο Βενιζέλος επιλέγει επιχειρήματα αντί για πλαστικές σημαίες και συνθήματα»

Ο Βενιζέλος επιλέγει επιχειρήματα αντί για πλαστικές σημαίες και συνθήματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια αντισυμβατική καμπάνια έξω από τα συνήθη δεδομένα προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων, το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντούν στην επιλογή της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά για εκστρατεία με σημαίες, ντουντούκες, ρυθμικά συνθήματα και μπαλόνια.

Τόσο σε επίπεδο τηλεοπτικών σποτ όσο και στις συγκεντρώσεις, το ΠΑΣΟΚ, λένε οι επιτελείς της Ιπποκράτους,αποφάσισε να επενδύσει στην ουσία και όχι στις εντυπώσεις. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο πρώτο σποτ που «τρέχει» στην τηλεόραση εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα βρίσκεται στο γραφείο του και μιλάει όχι στην κάμερα (όπως στο αντίστοιχο της ΝΔ με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Σαμαρά) αλλά σε συνομιλητή που βρίσκεται μπροστά του. Χωρίς μακιγιάζ και χωρίς το συνηθισμένο «ντεκόρ» κάποιων νέων ανθρώπων στους οποίους να χτυπάει «φιλικά» την πλάτη (όπως συμβαίνει στο σποτάκι της ΝΔ).

«Το τηλεοπτικό σποτάκι δεν έχει δυνατές φωνές και εντυπωσιακά σλόγκαν αλλά ουσιαστικό λόγο που απευθύνεται στον πολίτη» λένε στην Ιπποκράτους ενώ ανάλογη είναι και η επιλογή που έκαναν ως τώρα για τις συγκεντρώσεις στις οποίες μίλησε ο κ. Βενιζέλος.

Στην περιοδεία που έκανε στην Ήπειρο σε μεγάλες αίθουσες που γέμισαν από κόσμο, δεν μοιράστηκαν πλαστικές σημαίες ούτε «στήθηκαν» νεολαίοι της ΠΑΣΠ σε «επίκαιρα» σημεία για να φωνάζουν συνθήματα και να κάνουν πάνω τους ζουμ οι κάμερες. «Θέλουμε ο κόσμος που πάει στις συγκεντρώσεις να πάρει ένα πραγματικό μήνυμα και όχι να συμμετάσχει σε ένα σόου εντυπώσεων» λένε στην Ιπποκράτους γνωρίζοντας ότι η επιλογή αυτή ενδέχεται να ξενίσει σε πρώτη φάση.

Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις δεν είναι μεταφερόμενοι αλλά πολίτες που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των τοπικών οργανώσεών του ΠΑΣΟΚ» λένε οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου και εξηγούν: «Αληθινοί άνθρωποι με αληθινά προβλήματα που θέλουν και παίρνουν αληθινές απαντήσεις. Αλήθεια και όχι παραμύθια» και μάλιστα με ντεκόρ που παραπέμπει σε συγκεντρώσεις του 80 και του 90.

Η ίδια τακτική του ουσιαστικού λόγου και όχι της επένδυσης σε εντυπώσεις θα ακολουθηθεί σε όλη την προεκλογική εκστρατεία καθώς εκτίμηση είναι ότι οι πολίτες αποστρέφονται πλέον την πολιτική της ντουντούκας και των συνθημάτων. Για το λόγο αυτό στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν ιδιαίτερα και στην ανάγκη να υπάρξουν τουλάχιστον δυο τηλεοπτικές αναμετρήσεις πρόσωπο με πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ