Είναι ένα πιάτο που δεν χρειάζεται συστάσεις. Εδώ θέλει πολύ τυρί μέσα στον κιμά.
Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (κομμένο μια φορά)
- 1 πακέτο βίδες
- 1 κουτί σάλτσα πουμαρό
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 φύλλο δάφνης, 1 ξυλάκι κανέλα, 1 πρέζα σκόνη κανέλα, αλάτι και πιπέρι
- 1 κρεμμύδι μεγάλο + 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1,5 φλυτζάνι τριμμένο τυρί
- Μισό ματσάκι μαϊντανό
Εκτέλεση
- Σε βαθύ τηγάνι-κατσαρόλα ροδίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο
- Προσθέστε τον κιμά και ροδίστε για 5 λεπτά, σε μεσαία φωτιά
- Προσθέστε το φύλλο δάφνης, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και το κρασί
- Αναμείξτε καλά
- Προσθέστε την σάλτσα πουμαρό, αναμείξτε, προσθέστε 2 ποτηράκια ζεστό νερό και σκεπάστε να βράσει για 1-1,5 ώρα
- Στο μεταξύ βράστε τα μακαρόνια, σουρώστε
- Οταν ο κιμάς είναι έτοιμος, ρίξτε τα μαζί με 1 φλυτζάνι τυρί και αναμείξτε
- Προσθέστε τυρί τριμμένο και μαϊντανό και από πάνω!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο