Επιφυλάξεις των δανειστών για αύξηση του κατώτατου μισθού - iefimerida.gr

Επιφυλάξεις των δανειστών για αύξηση του κατώτατου μισθού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονες επιφυλάξεις εκφράζουν οι δανειστές για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αύξηση του κατώτατου μισθού θεωρώντας ότι η αύξηση δεν συνδέεται με την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας.

Όπως επισημαίνουν στην κυβέρνηση η απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού θα πρέπει να συνδεθεί με την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας κάτι που δεν είναι διόλου ενθαρρυντικό καθώς αυτή σημείωσε μικρή μείωση το 2016 και το 2017 ενώ το 2018 ενισχύθηκε οριακά. Από την πλευρά του το Υπουργείο Εργασίας επικαλείται τα στοιχεία της τελευταίας 20ετίας, με βάση υπολογισμού το 1995, υπογραμμίζοντας ότι στο διάστημα αυτό υπάρχει σημαντική ενίσχυση της παραγωγικότητας. Διαβάστε αναλυτικά στο economistas.gr για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνηση – δανειστών για το θέμα του κατώτατου μισθού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ