Το σκορ στην χθεσινή αναμέτρηση το γνωρίζαμε πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι, αν και μερικοί «παίκτες» επιχείρησαν να διατηρήσουν ζεστό το…κοινό.
Οι 151 «πρόθυμοι» όπως τους χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση ήταν γνωστοί από τη στιγμή που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Στη ΝΔ χαρακτηρίζουν την όλη διαδικασία ως την τελευταία πράξη μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας.
«Ποτέ το κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν είχε υποστεί τέτοιο ευτελισμό», όπως το έθεσε στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας για έναν κοινοβουλευτικό ελιγμό του ΣΥΡΙΖΑ που είχε ως στόχο «να αγκιστρωθεί ο κ. Τσίπρας, λίγο ακόμα στην εξουσία, να στρωθεί ο δρόμος για τη συμφωνία των Πρεσπών και να κρατηθεί στη ζωή -έστω και με πολιτικό αναπνευστήρα- το μόρφωμα των ΑΝΕΛ.
Το ενδιαφέρον και το μυαλό των προπονητών(βλ. πολιτικοί αρχηγοί) βρισκόταν από νωρίς στο «ματς» που θα κρίνει τα πάντα και αυτό είναι η συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι ισορροπίες κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας και το κλειδί βρίσκεται στην στάση του Ποταμιού.
Η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει στην ψήφιση και με λιγότερους από 150 βουλευτές, ωστόσο αν σε ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα δεν καταφέρει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία γεννάται μεγάλο πολιτικό ζήτημα και ο κ. Τσίπρας θα καταλήξει στριμωγμένος στη γωνία.
Η ΝΔ θα εξαπολύσει σφοδρή κυβέρνηση για το περιεχόμενο της συμφωνίας και τις υποχωρήσεις από την εθνική γραμμή, αλλά, ταυτόχρονα, θα συνδέσει την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών με στήριξη προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον Πρωθυπουργό.
Σε περίπτωση που δεν γίνει κύρωση από 151 βουλευτές, λόγω της σπουδαιότητας του θέματος μπαίνει αυτομάτως ζήτημα και για προσφυγή στις κάλπες. Οι «αλά καρτ» πλειοψηφίες στις οποίες βασίζεται ο Αλέξης Τσίπρας θα τεθούν άμεσα εν αμφιβόλω και η πρόσφατη ψήφος εμπιστοσύνης που πήρε ο Πρωθυπουργός θα καταστεί αδιάφορη…βαθμολογικά.