Ασφυκτικό πρέσινγκ από τη ΝΔ στην κυβέρνηση για τις α λα καρτ πλειοψηφίες και τους «δανεικούς» βουλευτές - iefimerida.gr

Ασφυκτικό πρέσινγκ από τη ΝΔ στην κυβέρνηση για τις α λα καρτ πλειοψηφίες και τους «δανεικούς» βουλευτές

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ

Το πρέσινγκ της Νέας Δημοκρατίας στην «κυβέρνηση-κουρελού» θα συνεχιστεί με βασικό αίτημα την προσφυγή στις κάλπες, διότι «κάθε μέρα που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παραμένουν στην εξουσία βλάπτουν τη χώρα», όπως ανέφερε χθες στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ψήφος εμπιστοσύνης από 151 βουλευτές, που αναμένεται να πάρει απόψε στη Βουλή ο κ. Τσίπρας, αποτελεί προϊόν ανταλλαγής, επιμένει η Πειραιώς και τονίζει ότι μια κυβέρνηση με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν μπορεί να σταθεί, ειδικά από τη στιγμή που έχει χάσει προ πολλού την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Η πίεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να γίνει ακόμα πιο έντονη σε περίπτωση που η συμφωνία των Πρεσπών δεν λάβει 151 ψήφους. Το Μέγαρο Μαξίμου εξαρτάται από τη στάση του Ποταμιού για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στην κύρωση της συμφωνίας.

Βέβαια, μπορεί να περάσει και με λιγότερους από 150 ψήφους, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να σταθεί πολιτικά όπως παραδέχονται ακόμα και κυβερνητικά στελέχη. Οι πληροφορίες από τη Σεβαστουπόλεως φέρουν τον Σταύρο Θεοδωράκη να αναθεωρεί τη στάση του και θεωρείται πιθανό να επιλέξει την αποχή από την ψηφοφορία ή μαζί με τους κυρίους Μαυρωτά και Λυκούδη να δηλώσουν «παρών».

Έτσι, οι αλά καρτ πλειοψηφίες, που με αλαζονεία η κυβερνητική πλειοψηφία εκτιμούσε ότι μπορεί να πετύχει, δείχνουν δύσκολο να επιτευχθούν, φέρνοντας σε δυσχερή θέση τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε στη Βουλή ότι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σημαίνει «ναι» και στη συμφωνία των Πρεσπών. Σε μια άλλη ανάγνωση αυτής της αποστροφής του προέδρου της ΝΔ και το «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών, σημαίνει στήριξη της κυβέρνησης. Αυτό το επιχείρημα οριοθετεί εν πολλοίς και τη στάση των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Αφού ο κ. Τσίπρας θα λάβει σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης με τους «δανεικούς» βουλευτές του Πάνου Καμμένου, όπως χαρακτηρίζει η Πειραιώς, τους κ. Παπαχριστόπουλο, Ζουράρι, Κόκκαλη και Κουντουρά, με αυτούς θα πρέπει να περάσει και τη συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης. Πάντα συνεπικουρούμενος από τον κ. Δανέλλη και την κα Παπακώστα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ