Ντάουνινγκ Στριτ: Η Μέι δεν παραιτείται, θα προχωρήσει στο Brexit - iefimerida.gr

Ντάουνινγκ Στριτ: Η Μέι δεν παραιτείται, θα προχωρήσει στο Brexit

Η Τερέζα Μέι/ Φωτογραφία: AP- Frank Augstein
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τερέζα Μέι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο Brexit στις 29 Μαρτίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο ίδιος πρόσθεσε όμως ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της αποχώρησης από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Επιπλέον, ανέφερε ότι η Μέι δεν σχεδιάζει να πάει άμεσα στις Βρυξέλλες, αλλά- συμπλήρωσε- είναι δεδομένο ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρχει επικοινωνία με την ευρωπαϊκή ηγεσία.

Αναφερόμενος στη συμφωνία, που καταψηφίστηκε με «βαριά» διαφορά στη Βουλή, ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε ότι η Μέι εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να αποτελέσει τη βάση μιας συμφωνίας που θα στηριχθεί τελικά από το κοινοβούλιο. «Προφανώς είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα αλλά το σημαντικό είναι να προχωρήσουμε προς τα εμπρός», σημείωσε, αναφέρει το Reuters σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το μεσημέρι της Τετάρτης θα ξεκινήσει η συζήτηση για την πρόταση μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού που κατέθεσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν. Αν η κυβέρνηση χάσει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου, έχει στη διάθεσή της 14 ημερολογιακές ημέρες για να προσπαθήσει να την ανακτήσει, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Μέι χαίρει ακόμη της εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, καθώς τόσο το ιρλανδικό κόμμα DUP όσο και οι σκληροπυρηνικοί Brexiteers του κόμματός της δηλώνουν ότι θα την στηρίξουν.

Η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη να δοκιμάσει διάφορες ιδέες με τις Βρυξέλλες, όμως η οποιαδήποτε μελλοντική συμφωνία θα πρέπει να σέβεται την αρχή ότι το Λονδίνο θα έχει τη δική του, ανεξάρτητη εμπορική πολιτική, σημείωσε ακόμη ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ