Η «σύρραξη» μέσω Διαδικτύου άρχισε και έκλεισε με «χτυπήματα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτός εάν έπονται και άλλα ...επεισόδια.
Στον απόηχο της – αναγκαστικής, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα- απόσυρσης του Γιώργου Συμπιλίδη από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο Facebook για τον πολιτικό που προκάλεσε την ανατροπή της κυβέρνησης του πατέρα του, Κωσταντίνου Μητσοτάκη, το 1993: «Αν έκανε οποιοσδήποτε μια βόλτα στις τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας θα καταλάβαινε ότι στη συνείδηση του απλού Νεοδημοκράτη το πολιτικό έγκλημα το οποίο διέπραξε ο κ. Συμπιλίδης προφανώς δεν έχει παραγραφεί».
Δεν άργησε η απάντηση του κ. Συμπιλίδη: «Απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχω να δηλώσω ότι αισθάνομαι υπερήφανος, γιατί απάλλαξα την παράταξη απ' τον πατέρα του. Εάν αισθάνεται ότι ο αρχηγός του είναι πολιτικός εγκληματίας, ας πάει να κολλήσει κανένα ένσημο και να μη ζει με τα λεφτά του ελληνικού λαού».
Το «μπαλάκι» βρέθηκε, έτσι, στο τερέν του Κυριάκου, ο οποίος ανταπάντησε – αυτή τη φορά σε δεύτερο πρόσωπο: «Καταλαβαίνω την πίκρα σου. Είκοσι χρόνια περίμενες να εξαργυρώσεις και πολιτικά τα τριάκοντα αργύρια και πάλι απ' έξω βρέθηκες».
Αντώναρος: «Δεν έδειξε ευθιξία...»
Ο κ. Συμπιλίδης, πάντως, δέχθηκε και τα πυρά «καραμανλικών», όπως ήταν ο Βαγγέλης Αντώναρος, ο οποίος τόνισε: «Εγώ αν ήμουν στη θέση του εν λόγω κυρίου και καταλάβαινα ότι δεν με θέλουν σε ένα κόμμα και μάλιστα τόσο πολυσυλλεκτικό όπως είναι η Νέα Δημοκρατία, από ευθιξία θα είχα πάρει το καπέλο μου και θα είχα φύγει. Αλλά ξέρετε, η ευθιξία δεν διακρίνει όλους τους ανθρώπους».
Αξιοπρόσεκτα, πάντως, είναι τρία στοιχεία. Πρώτο: Οι βαριές εκφράσεις που ανταλλάσσουν για αυτό το - «ακανθώδες», είναι αλήθεια- ζήτημα πολιτικοί, οι οποίοι τύποις είναι ομοϊδεάτες και ανήκουν στο ίδιο κόμμα. Δεύτερο: Η αρχική κίνηση του Αντώνη Σαμαρά να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια τον κ. Συμπιλίδη, υποτιμώντας προφανώς τις αντιδράσεις που επρόκειτο να εκδηλωθούν. Τρίτο: το γεγονός ότι ορισμένα στελέχη του κόμματος άρχισαν να καταφέρονται εναντίον του κ. Συμπιλίδη, αφ' ότου αυτός βρέθηκε εκτός των γαλάζιων ψηφοδελτίων.