Το Γερμανικό Focus απαντά στις μηνύσεις για την "Αφροδίτη" - iefimerida.gr

Το Γερμανικό Focus απαντά στις μηνύσεις για την "Αφροδίτη"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαντήσεις έδωσε μέσω της μόνιμης στήλης του ο εκδότης του γερμανικού περιοδικού Focus, Helmut Markwort, σχετικά με τη μήνυση που έχουν καταθέσει εις βάρος του περιοδικού Έλληνες δικηγόροι. Η υπόθεση, που αφορά το γνωστό εξώφυλλο με την Αφροδίτη της Μύλου να επιδίδεται σε άσεμνη χειρονομία, εκδικάζεται από τα ελληνικά δικαστήρια στα τέλη Ιουνίου.

«Δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Δεν έχω λάβει μέχρι τώρα κάποια μηνυτήρια αναφορά, ούτε κάποια κλήση σε απολογία. Συνάδελφοι από την Αθήνα ερεύνησαν το ζήτημα και τα στοιχεία κρίνονται αξιόπιστα.

Αφορμή για το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ήταν το τεύχος της 22 Φεβρουαρίου 2010 και το σχετικό δημοσίευμα για τον τρόπο που το ελληνικό κράτος χειραγώγησε τους κρατικούς ισολογισμούς για να μπει στην ΟΝΕ, και το πως οι Έλληνες φοροδιαφεύγουν.

Έξι Έλληνες δικηγόροι κατέθεσαν μήνυση εις βάρος του περιοδικού και άλλα 200 άτομα παρίστανται ως πολιτικώς ενάγοντες, απαιτώντας αποζημίωση για ψυχική οδύνη. Η ανώτατη ποινή για αδικήματα προσβολής, δυσφήμισης και διασποράς ψευδών ειδήσεων, προβλέπει φυλάκιση δύο χρόνων με αναστολή.

Προσωπικά έχω την ευθύνη για το εξώφυλλο με τίτλο του περιοδικού και τον τίτλο, τα οποία εξόργισαν πολλούς Έλληνες. Το σατυρικό αυτό φωτομοντάζ που παραπέμπει στο στυλ του John Heartfield, προβλήθηκε από όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα ελληνικά ΜΜΕ. Η χειρονομία αυτή και η σημαία –μανδύας, έκαναν πολλούς Έλληνες να ξεχειλήσουν από οργή και να απαντήσουν ιδιωτικά με αντίστοιχη σάτιρα.

Το υπόλοιπο άρθρο στο: TVXS.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα μήνυση Focus αρχαιότητα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ