Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Σαχινίδη-Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Σαχινίδη-Λαγκάρντ

Φίλιππος Σαχινίδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η εφαρμογή του νέου προγράμματος οικονομικής πολιτικής βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη με την Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η συζήτηση με την κ. Λαγκάρντ έγινε σε θετικό κλίμα, κάτι που απέδωσε στην έγκριση του προγράμματος και στην επιτυχή υλοποίηση του PSI.

«Σήμερα υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία για την έξοδο της χώρας από την κρίση», δήλωσε ο κ. Σαχινίδης, λέγοντας πως στην συνάντηση συζητήθηκε η πρόοδος στην εφαρμογή του προγράμματος και η εντός των στόχων εκτέλεση του προϋπολογισμού στο πρώτο τρίμηνο του 2012.

«Έγινε αναφορά στην ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών και στη συνεργασία που έχουμε με το ΔΝΤ και τα άλλα μέλη της τρόικα. Επισημάνθηκε πόσο σημαντικό είναι να ολοκληρωθεί ηδιαδικασία της κεφαλαιακής θωράκισης, ώστε οι τράπεζες να μπορούν να ανταποκριθούν στον αναπτυξιακό του ρόλο», προσέθεσε ο κ. Σαχινίδης.

Ο υπουργός Οικονομικών είχε χθες συνεργασία με τον Διευθυντή Νομισματικής Πολιτικής και Κεφαλαιαγορών τουΔΝΤ κ. Χοζέ Βινιάλς και τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Λαέλ Μπραινάρντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ