Είναι το εθνικό φαγητό της Αγγλίας: τηγανητό φιλέτο ψαριού, συνήθως μπακαλιάρου, σερβιρισμένο με τηγανητές πατάτες. Η παρακάτω συνταγή είναι από τον Τζέημς Ολιβερ.
Υλικά
- Φιλέτο μπακαλιάρου (ξαλμυρείστε φιλέτο ή φρέσκο ψάρι)
- 150 γραμμάρια αλεύρι
- 2 αυγά
- 1 μπύρα
- 5 κουταλιές λάδι καλαμποκιού (ή φριτέζα)
- Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και πατάτες για τηγανητές
Εκτέλεση
- Σε μπολάκι αναμείξτε καλά το αλεύρι, ένα ποτήρι μπύρα και τους κρόκους αυγού -Χτυπήστε
- Ξεχωριστά, χτυπήστε τα ασπράδια και προσθέστε τα απαλά
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο ψάρι αν είναι φρέσκο
- Βουλιάξτε το ψάρι στο κουρκούτι, ρίξτε στο σε τηγάνι, σε ζεστό λάδι ή σε φριτέζα για 5 λεπτά
- Στραγγίξτε το ψάρι σε χαρτί κουζίνας
- Στο μεταξύ θα έχετε καθαρίσει τις πατάτες -Τηγανίστε τες ανάλογα με τη συνήθειά σας, εγώ τηγανίζω σε φρέσκο ελαιόλαδο, χωρίς να καούν
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο