Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για απλοποίηση προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ - iefimerida.gr

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για απλοποίηση προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ

Η Βουλή (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου διοικητικής ανασυγκρότησης για την ενδυνάμωση του ΑΣΕΠ.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του γενικού λογιστηρίου που συνοδεύει το νομοσχέδιο ορίζεται ότι από 1 Ιανουαριου 2019 οι προσλήψεις του πάσης φύσεως τακτικού και εποχικού προσωπικού φορέων της γενικής κυβέρνησης θα διενεργούνται βάση πολυετούς και ετήσιου στρατηγικού προγραμματισμού. Επίσης από 1 Ιανουαρίου 2020 για την έγκριση οποιοδήποτε αιτήματος πρόσληψης τακτικού προσωπικού από φορείς της γενικής κυβέρνησης που έχουν υποχρέωση τήρησης ψηφιακού οργανογράμματος απαιτείται η προηγούμενη ανάρτηση σε αυτό της οικίας κενής θέσης.

Ακόμη το συγκεντρωτικό τετραετές σχέδιο προγραμματισμού προσλήψεων που καταρτίζεται από το υπουργείο διοικητικής ανασυγκρότησης υποβάλλεται στο υπουργείο Οικονομικών και λαμβάνεται υπ’ όψιν για την κατάρτιση του εκάστοτε μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής.

Για κατ εξαίρεση προσλήψεις τακτικού και εποχικού προσωπικού που δεν έχουν ενταχθεί στον ετήσιο προγραμματισμό εγκρίνονται από την αρμόδια επιτροπή σύμφωνα με την διαδικασία που προβλέπεται στην διάταξη εφόσον έχουν όλες επείγοντα χαρακτήρα, υπάρχουν διαθέσιμες πιστώσεις και συνοδεύονται από ειδικά αιτιολογημένο αίτημα του κατά περίπτωση αρμόδιου υπουργού.

Στο τρίτο μέρος του νομοσχεδίου μεταξύ των άλλων επανακαθορίζεται η διαδικασία απόλυσης υπαλλήλου για πειθαρχικούς λόγους και προβλέπεται υποβολή υπεύθυνης δήλωσης από τον ενδιαφερόμενο για την διαπίστωση του ανώτερου σχετικού κωλύματος διορισμού.

Ακόμη χορηγείται άδεια τριών μηνών με πλήρεις αποδοχές πέραν των ισχυουσών διευκολύνσεων σε υπαλλήλους που υιοθετούν τέκνο, γίνονται ανάδοχοι γονείς, ή αποκτούν τεκνό με την διαδικασία της παρένθετης μητρότητας.

Επιπλέον αυξάνεται σε 14 εργάσιμες ημέρες αντί για 10 που ίσχυε η άδεια εξέτασης με αποδοχές που χορηγείται στους υπαλλήλους οι οποίοι είναι μαθητές, σπουδαστές ή φοιτητές προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί σε σχολεία και ιδρύματα και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης.Ακόμα δίδεται η δυνατότητα σε υπαλλήλους που έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους να συμμετάσχουν σε προγράμματα μεταπτυχιακής εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ