Να συνεχίσει το έργο της η κυβέρνηση έως τη λήξη της θητείας της, αλλά και να της δοθεί μία ακόμη τετραετία, με το δεδομένο ότι διανύει το πιο παραγωγικό κομμάτι της θητείας της, ευχήθηκε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ανέφερε ακόμη ότι αν, κατά την άποψή της, η Συμφωνία των Πρεσπών «είναι πράγματι προς το συμφέρον της χώρας, από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να φύγω από τη θέση μου και να δημιουργήσω προβλήματα στην κυβέρνηση».
Άλλωστε, συμπλήρωσε η υφυπουργός Εσωτερικών «οι βουλευτές δεν είναι αντικείμενα ούτε βαλίτσες για να τις αποσύρουμε και να τις απομακρύνουμε», απαντώντας στην πρόσφατη δήλωση Καμμένου ότι θα αποσύρει τους υπουργούς ΑΝΕΛ από την συγκυβέρνηση μόλις έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη βουλή.
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η συνέντευξή της ξεκίνησε με τη διευκρίνιση ότι δεν έχει κληθεί να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων την Τετάρτη, «κάτι που ίσως είναι και δικαιολογημένο με την έννοια ότι συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα», είπε η υφυπουργός. «Εγώ δεν είμαι βουλευτής, άρα δεν είμαι και μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δεν ξέρω και ποια είναι η ατζέντα της συγκεκριμένης συνάντησης και τι θα συζητηθεί», δήλωσε ακόμη.
Ερωτηθείσα εάν έχει συζητήσει με τον κ. Καμμένο για το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση, η υφυπουργός Εσωτερικών απάντησε: «Όχι, δεν έχω μιλήσει και μάλιστα ακριβώς επειδή δεν μπορούσα να μιλήσω μαζί του, του έστειλα κάποιο email γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να ακούσει και τη δική μου άποψη γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, η οποία είναι ξεκάθαρη. Κατ' αρχήν όταν θα έρθει αυτό το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, αυτό που εγώ θέλω είναι να μπορέσω να το αναγνώσω».
Και στο «δια ταύτα», «εγώ θα αναγνώσω το κείμενο της συγκεκριμένης συμφωνίας και εφόσον είναι πράγματι προς το συμφέρον της χώρας, από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να φύγω από τη θέση μου και να δημιουργήσω προβλήματα στην κυβέρνηση, εκτός και εάν η λύση αυτή υποδειχθεί από τον πρωθυπουργό».
Επίσης, «θέλω να μελετήσω το κείμενο της συγκεκριμένης συμφωνίας και στη συνέχεια και εγώ θα πάρω τις αποφάσεις μου, όπως και καθένας από εμάς. Αυτό που εγώ έχω να πω και που πραγματικά εύχομαι είναι το έργο αυτής της κυβέρνησης να συνεχιστεί και πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη της τετραετίας και βεβαίως να δοθεί και άλλη μία τετραετία σε αυτή την κυβέρνηση», με την πρόσθετη επισήμανση ότι «διανύει το πιο παραγωγικό κόμμάτι της θητείας της».
«Τι σημαίνει ότι ο κ. Καμμένος θα αποσύρει τους βουλευτές;», διερωτήθηκε σε άλλο σημείο της συνέντευξης η κ. Χρυσοβελώνη, και συνέχισε: «Οι βουλευτές δεν είναι αντικείμενα ούτε... βαλίτσες για να τις αποσύρουμε και να τις απομακρύνουμε. Ο κάθε βουλευτής και ο κάθε υπουργός αποφασίζει κατά συνείδηση. Και εάν έχει πράξει σωστά ή λάθος, θα κριθεί στην πορεία και θα αναλάβει την ευθύνη της όποιας επιλογής του (...) Σαφέστατα υπάρχει η αντίθεση των ΑΝΕΛ για να συμπεριληφθεί το όνομα Μακεδονία στην ονομασία, δεν είναι όμως μόνο αυτό, είναι πολλά άλλα πράγματα τα οποία πρέπει να υπάρχουν μέσα στη Συμφωνία. Για αυτό θεωρώ εγώ προσωπικά, ότι καλό είναι η Συμφωνία αυτή να αξιολογηθεί στο σύνολό της και τότε μόνο θα μπορεί κανείς να κρίνει εάν αυτή η Συμφωνία είναι προς το συμφέρον ή όχι της χώρας», ανέφερε η υφυπουργός Εσωτερικών.
Κλείνοντας, σημείωσε ότι «τη σύνθεση της κυβέρνησης την καθορίζει ο πρωθυπουργός, σαφέστατα τύγχανα της πρότασης και της αποδοχής του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, εάν έλεγα κάτι διαφορετικό θα ήμουν αχάριστη. Αλλά τον τελικό λόγο τον έχει ο πρωθυπουργός (...) Δεν τίθεται θέμα από την πλευρά μου άρσης εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», ξεκαθάρισε η κ. Χρυσοβελώνη.
Ο Καμμένος βλέπει αποστασία και δηλώνει έτοιμος να τα κάνει Κούγκι
Ολα ξεκίνησαν με το ραντεβού των Χριστουγέννων Τσίπρα-Παπαχριστόπουλου που ο Πάνος Καμμένος θεώρησε προδοσία, αλλά και με την δημόσια τοποθέτηση το Σάββατο του Νίκου Κοτζιά ότι «ο Πάνος Καμμένος ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν θα τον ακολουθούσαν βουλευτές του». Οι δηλώσεις αυτές θεωρήθηκαν από τον Πάνο Καμμένο ως ενδείξεις αποστασίας και casus belli.
«Αν μου κάνει αποστασία, θα τον καταγγείλω για αποστασία», φέρεται να λέει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στο περιβάλλον του. Προειδοποιεί δε ότι αν ο κ. Τσίπρας θέλει να γραφτεί στην ιστορία σαν αποστάτης πρωθυπουργός, αυτός δεν θα το αποδεχθεί αλλά θα αποχωρήσει και θα ρίξει την κυβέρνηση.
Τέλος, ο κ. Καμμένος έχει ενοχληθεί και από το γεγονός ότι ενώ είχε συμφωνήσει με τον Α. Τσίπρα να συζητήσουν ξανά το θέμα των Πρεσπών τον Μάρτιο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερκών Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε δημόσια ότι η κύρωση της συμφωνίας για Βόρεια Μακεδονία θα έρθει προς έγκριση στη Βουλή αμέσως μετά την υπερψήφιση των συνταγματικών αλλαγών στα Σκόπια στις 15 Ιανουαρίου.
Μετά από όλα αυτά ο Πάνος Καμμένος ξεκίνησε το «αντάρτικο» με μια σειρά από προειδοποιητικά tweets αλλά και αναφορές σε ιστοσελίδα που απηχεί τις απόψεις του.
Αρχικά ήρθε το ξέσπασμα του υπουργού Αμυνας κατά του Νίκου Κοτζιά, πάντα μέσω Twitter, στο οποίο ο κ. Καμμένος έγραψε: «Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα. Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος: Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν απειλούμαστε. Δεν εξαγοραζόμαστε ποτέ. Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε αποστασία. Εμείς ανένδοτο».
Ακολούθησε νέα ανάρτηση με την οποία ο υπουργός Αμυνας αποκάλεσε «ολετήρα» τον τέως ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά, αλλά επιτέθηκε και στους «συνοδοιπόρους» του πρώην υπουργού Εξωτερικών.
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχόλιο του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ο Πάνος Καμμένος έγραψε στο Twitter:
«Είμαι σε πόλεμο από τότε που τράβηξα δικό μου δρόμο δύσκολο και δεν δέχτηκα τη ΝΔ των μνημονίων και των Πλεύρηδων. Σε πόλεμο με τα συμφέροντα ακόμη και “μαφιόζικα”, δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν...».