Τζούλιαν Ασάνζ: Το Facebook είναι μια τεράστια κατασκοπευτική μηχανή - iefimerida.gr

Τζούλιαν Ασάνζ: Το Facebook είναι μια τεράστια κατασκοπευτική μηχανή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Russia Today", o Tζούλιαν Ασάνζ αποκάλεσε το Facebook τον πιο αποτρόπαιο κατασκοπευτικό μηχανισμό που δημιουργήθηκε ποτέ.

"Στο Facebook υπάρχει η μεγαλύτερη βάση δεδομένων, με ονόματα, διευθύνσεις, την οικογενειακή τους κατάσταση, τους συγγενείς τους κλπ..Όλα διαθέσιμα στις αμερικάνικες υπηρεσίες πληροφοριών. Η Google το Υahoo και το Facebook και οι τρεις αμερικάνικοι οργανισμοί, έχουν ενσωματωμένες πλατφόρμες για να πάιρνουν τα δεδομένα. Δεν είναι ζήτημα συνεργασίας. Η διαδικασία γίνεται αυτόματα. Δεν είναι ότι το Facebook διοικείται απο τις αμερικάνικες υπηρεσίες πληροφοριών, απλά είναι ικανοί να επιβληθούν με νομικούς και πολιτικούς όρους. Τους κοστίζει να ψάχνουν τα στοιχεία απο τον καθένα οπότε έχουν αυτοματοποιήσει την διαδικασία. Ο καθένας πρέπει να καταλάβει οτι προσθέτοντας φίλους στο Facebook δουλεύει για τις αμερικάνικες υπηρεσίες πληροφοριών, φτιάχνοντας βάσεις δεδομένων για αυτούς."

Ολόκληρη η συνέντευξη στην οπόια ο Ασάνζ μιλάει για πλήθος θεμάτων ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνέντευξη Τζούλιαν Ασάνζ Russia Today
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ