Ο άγνωστος πρίγκιπας Κάρολος: Μπουσουλάει στο πάτωμα με τα εγγόνια του, έχει εμμονή με τα αναμμένα φώτα, αποκοιμιέται πάνω στα χαρτιά του - iefimerida.gr

Ο άγνωστος πρίγκιπας Κάρολος: Μπουσουλάει στο πάτωμα με τα εγγόνια του, έχει εμμονή με τα αναμμένα φώτα, αποκοιμιέται πάνω στα χαρτιά του

Πρίγκιπας Κάρολος /Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εργασιομανής, σε σημείο να αποκοιμιέται στο γραφείο του, εξοικειωμένος με το μέλλον του ως βασιλιάς από πολύ μικρή ηλικία και ένας παππούς που δεν περνά πολύ χρόνο με τα εγγόνια του αλλά όταν το κάνει, γίνεται χαλί να τον πατήσουν. Αυτός είναι ο πρίγκιπας Κάρολος.

Ενα νέο ντοκιμαντέρ για τα 70α γενέθλιά του, αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής του πρίγκιπα Καρόλου, με τα παιδιά και την υπόλοιπη οικογένειά του να μιλούν γι’ αυτόν.


Ο πρίγκιπας της Ουαλίας περιγράφεται ως ένας «λαμπρός» παππούς που περνά ώρες στο πάτωμα και κάνοντας ανόητους θορύβους με τα μικρά του εγγόνια.
Αλλά από την άλλη, είναι ένας εργασιομανής και αφοσιωμένος στο έργο του – σε σημείο που, σύμφωνα με τους γιους του, μερικές φορές κοιμάται με τα έγγραφα που διαβάζει κολλημένα στο πρόσωπό του. Και κάπως έτσι, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ επιθυμεί ο εργασιομανής πατέρας του να μπορούσε να περνά περισσότερο χρόνο με τα εγγόνια του.


'Ενας παππούς που δεν τον βλέπουν συχνά
Ερωτηθείς αν ο πατέρας του έχει «χρόνο να είναι πάνω απ’ όλα παππούς» ο Γουίλιαμ απαντά προσεκτικά.

Τα τελευταία χρόνια, διάφορα δημοσιεύματα έλεγαν πως ο Κάρολος είχε εκφράσει δημοσίως την απογοήτευσή του διότι δεν έβλεπε τόσο συχνά τα εγγόνια του όσο η οικογένεια Μίντλεντον, ένας ισχυρισμός που διαψεύστηκε από το προσωπικό του.

Αλλά ο μεγαλύτερος γιος του καθιστά σαφές ότι θα ήθελε να έχει περισσότερο «οικογενειακό χρόνο» με τον σκληρά εργαζόμενο πατέρα του.


Όπως λέει ο Γουίλιαμ: «Είναι κάτι για το οποίο δουλεύω περισσότερο, ας το θέσω έτσι. Νομίζω πως έχει χρόνο γι’ αυτό, αλλά θα ήθελα να περνά περισσότερο χρόνο με τα παιδιά. Τώρα που έχει φτάσει στα 70 είναι η κατάλληλη εποχή για να ρίξει λίγο τους ρυθμούς, επειδή, όπως κάνουν οι περισσότερες οικογένειας, ανησυχούμε γι’ αυτούς και θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως είναι υγιείς και παρόλο που είναι ο πιο γυμνασμένος άνθρωπος που ξέρω, θέλω να ξέρω πως θα είναι υγιής και μέχρι τα 95 του. Επομένως, το να περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί του στο σπίτι, θα ήταν υπέροχο όπως επίσης και το γεγονός ότι θα μπορεί να παίζει με τα εγγόνια του. Γιατί όταν είναι εκεί, είναι υπέροχος. Αλλά τον χρειαζόμαστε εκεί όσο το δυνατόν περισσότερο».

Η Καμίλα προσθέτει: «Θα γονατίσει και θα σέρνετε στα πατώματα μαζί τους για ώρες, κάνοντας αστείους θορύβους και γελώντας και τα εγγόνια μου τον λατρεύουν. Τους διαβάζει Χάρι Πότερ και μπορεί να κάνει όλες τις διαφορετικές φωνές και νομίζω ότι τα παιδιά πραγματικά το εκτιμούν. Οι βοηθοί του λένε πως δεν θα μπορούσε να είναι πιο περήφανος ως παππούς».


Στο ντοκιμαντέρ, ο πρίγκιπας Κάρολος δείχνει στο κινηματογραφικό συνεργείο ένα δέντρο που φύτεψε για τον μεγαλύτερο εγγονό του στο Μπίρκχολ, το σπίτι του στην Σκωτία, το οποίο και αποκαλεί «το ξύλο του Τζορτζ».

Πάθος με την προστασία του περιβάλλοντος
Αναφερόμενος στο πάθος του για το περιβάλλον και την δια βίου εκστρατεία για την ανάδειξη των κινδύνων από την κλιματική αλλαγή, ο Χάρι αποκαλύπτει πως ο πατέρας του δεν θέλει πολλά φώτα στο σπίτι.


Όπως λέει: «Θυμώνει πολύ όταν βλέπει πολλά φώτα αναμμένα. Κι αυτό είναι κάτι που έχει περάσει και σε μένα και μου έχει γίνει εμμονή, κάτι που είναι τρελό γιατί στην πραγματικότητα, η γυναίκα μου λέει συνέχεια: ‘Γιατί σβήνεις τα φώτα; Είναι σκοτάδι’. Κι εγώ της απαντώ: Χρειαζόμαστε μόνο ένα φως, όχι έξι και έτσι ξαφνικά γίνεται συνήθεια και αυτές οι μικρές αλλαγές στη συνήθεια που κάνει είναι συγκινητικές. Και νομίζω πως είναι ένα από αυτά τα μαθήματα – κλειδιά που νιώθω ότι μας δίδαξε».

24 ώρες το 24ωρο εργασιομανής
Αν υπάρχει κάτι στο οποίο συμφωνεί όλη η οικογένεια του πρίγκιπα, είναι η επιθυμία τους – όχι πως θα τους ακούσει κιόλας – να ρίξει ρυθμούς.


Ο Χάρι αστιεύτηκε: «Πρέπει να επιβραδύνει, είναι ένας άνδρας που τρώει βραδινό πολύ αργά το βράδυ. Και στη συνέχεια πηγαίνει στο γραφείο του και θα κοιμηθεί πάνω στις σημειώσεις του και θα ξυπνήσει αργότερα με ένα κομμάτι χαρτιού κολλημένο στο πρόσωπό του».

Ο Γουίλιαμ συμφωνεί, λέγοντας: «Έχει καταπληκτική προσωπική πειθαρχία. Έχει – κάτι που με απογοήτευε στο παρελθόν – μια ρουτίνα. Ο μόνος τρόπος για να τα κάνει όλα αυτά που θέλει είναι να τα χωρίσει. Ο άνδρας αυτός ποτέ δεν σταματά. Εννοώ ότι όταν ήμασταν παιδιά, υπήρχαν τσάντες και τσάντες εργασίας που το γραφείο του έστελνε διαρκώς. Μόλις και μετά βίας καταφέρναμε να πάμε στο γραφείο του για να του πούμε καληνύχτα».

Η δούκισσα της Κορνουάλης, με την σειρά της, λέει επίσης ότι προσπάθησε να ενθαρρύνει τον σύζυγό της να «ρίξει τους ρυθμούς» αλλά παραδέχεται ότι δεν την ακούει.

Όπως λέει: «Ο πατέρας μου, μου είπε κάποτε: ‘Όσο μεγαλώνεις, πρέπει να κάνεις ένα πράγμα κι αυτό είναι να ρίξεις τους ρυθμούς’. Και θα ήθελα πάρα πολύ να το κάνει αυτό ο Κάρολος, αλλά φοβάμαι ότι δεν πρόκειται να συμβεί».



Η προσχεδιασμένη ζωή του
Ο Κάρολος αναφερόμενος στο γεγονός ότι θα γίνει κάποτε βασιλιάς, σε μια προσχεδιασμένη ζωή προτού καν γεννηθεί αναφέρει: «Όταν η μαμά μου έγινε διάδοχος και αργότερα βασίλισσα μετά τον θάνατο του παππού μου σε ηλικία μόλις 57 ετών, κατέληξα να κληρονομήσω τον θρόνο σε ηλικία τεσσάρων χρονών».

Κι όμως η σύζυγός του λέει πως είναι ένα βάρος που δεν το παίρνει τόσο βαριά.΄Ερωτηθείσα αν το στέμμα είναι κάτι που ο Κάρολο σκέφτεται συχνά, η Καμίλα λέει: «Όχι, δεν το κάνει. Νομίζω ότι ξέρει ότι αυτό είναι το πεπρωμένο του, πάντα το ήξερε ότι κάποια στιγμή θα έρθει αυτή η ώρα. Είναι κάτι που πρόκειται να συμβεί».

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ