Γαλλία και Γερμανία ζητούν ελέγχους στα σύνορα - iefimerida.gr

Γαλλία και Γερμανία ζητούν ελέγχους στα σύνορα

Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eπαναφορά των ελέγχων στα εθνικά σύνορα ζητούν η Γαλλία και η Γερμανία, «φωτογραφίζοντας» τα ελλιπή μέτρα φρούρησης των ελληνικών συνόρων.

Με κοινή επιστολή τους προς τη δανική προεδρία της ΕΕ οι υπουργοί Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας ζητούν τη δυνατότητα επαναφοράς των ελέγχων στα εθνικά σύνορα για περίοδο ενός μήνα με απόφαση όχι της Κομισιόν αλλά του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αυτό σε περίπτωση που «κάποιο κράτος-μέλος, παρά τη βοήθεια που θα του έχει δοθεί, αποδεικνύεται ανίκανο να τηρήσει τις υποχρεώσεις του όσον αφορά την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ».

Όπως επισημαίνουν οι Κλοντ Γκεάν και Χανς- Πέτερ Φρίντριχ, οι απειλές για την ασφάλεια και τη δημόσια τάξη είναι θέμα «εθνικής κυριαρχίας» και αυτή «δεν είναι διαπραγματεύσιμη».

Ο Νικολά Σαρκοζί έχει επανειλημμένως απειλήσει να βγάλει τη Γαλλία από τη Σένγκεν αν δεν αναθεωρηθεί η συνθήκη ώστε να οχυρωθούν καλύτερα τα σύνορα από τη λαθρομετανάστευση και να προβλεφθούν κυρώσεις για τα απείθαρχα κράτη-μέλη.

«Η λέξη σύνορο δεν είναι βρισιά», επανέλαβε ο Γάλλος πρόεδρος. «Έχουμε αποφασίσει να διαχειριστούμε από κοινού τα σύνορά μας για να είμαστε πιο προστατευμένοι, όχι πιο εκτεθειμένοι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ