Επίθεση Γ.Πεταλωτή σε τέως και νυν ηγεσία της Ν.Δ. - iefimerida.gr

Επίθεση Γ.Πεταλωτή σε τέως και νυν ηγεσία της Ν.Δ.

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για 'μπάχαλο' και 'δήθεν αυτοκριτική' της ΝΔ για την απογραφή του 2004 μίλησε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, πραγματοποιώντας ανοιχτή επίθεση στη νυν και την τέως ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τονίζοντας πως για το όλο θέμα μίλησαν όλοι, εκτός από τους δύο 'υπαίτιους', τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, προκάλεσε τον δεύτερο να βγει και να τοποθετηθεί δημοσίως, μοιράζοντας μάλιστα μέσω των συνεργατών του στους δημοσιογράφους απόσπασμα ομιλίας του τότε υπουργού Πολιτισμού της ΝΔ το 2009, στο οποίο μιλά για 'θωράκιση' της ελληνικής οικονομίας απέναντι στην κρίση από την τότε κυβέρνηση.

"Η ΝΔ θωράκισε τα τελευταία χρόνια την ελληνική οικονομία και όταν ενέσκηψε η παγκόσμια κρίση τη βρήκε πολύ πιο ανθεκτική. Το 2004 το έλλειμμα στην Ελλάδα ήταν πάνω από 7% του ΑΕΠ, ενώ όλες οι άλλες χώρες είχαν ελλείμματα μικρότερα τιου 1%. Σήμερα, μέσα στη διεθνή κρίση και εξ αιτίας της το δημοσιονομικό μας έλλειμμα υπολογίζεται γύρω στο 4-4,5% για το 2009, ενώ στις περισσότερες άλλες χώρες κυμαίνεται από 5 ως 13%! Φανταστείτε, σήμερα μέσα στην κρίση η Ελλάδα έχασε λιγότερο έδαφος από ότι οι εταίροι της", έλεγε τότε ο κ.Σαμαράς.

Κατόπιν τούτου, στην κυβέρνηση διερωτώνται πώς είναι δυνατόν να αναφέρεται στο 7% που ήταν αποτέλεσμα της απογραφής και τώρα να την καταγγέλει, ενώ σε οξείς τόνους, και μιλώντας για 'περίσσιο θράσος' του Αντώνη Σαμαρά που 'απέκρυπτε το έλλειμμα' λίγο πριν από τις εκλογές κάνοντας λόγο για 4-4,5% όταν έφτασε πλέον του 15%, ο κ.Πεταλωτής τον (προ)καλεί να βγει τώρα και να πάρει θέση για το ζήτημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ