Γκουέφσκι: Θέλουμε λύση στο όνομα, αλλά η ταυτότητα του λαού μας δεν αλλάζει - iefimerida.gr

Γκουέφσκι: Θέλουμε λύση στο όνομα, αλλά η ταυτότητα του λαού μας δεν αλλάζει

Γκουέφσκι: Θέλουμε λύση στο όνομα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως τα Σκόπια είναι πρόθυμα να βρουν λύση στο ζήτημα της ανομασίας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως θα αλλάξει η ταυτότητα που έχτιζε ο λαός, για αιώνες, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Γκορυέφσκι.

Ο Νίκολα Γκρουέφσκι, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Τίτο Πετκόφσκι, για το εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα επίλυσης της διένεξης με την Ελλάδα πριν από την Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο των ΗΠΑ, τον Μάιο, υποστήριξε πως η ΠΓΔΜ είναι διατεθημένη, αλλά οποιαδήποτε απόφαση θα παρθεί από των ίδιο τον λαό μέσα από την διενέργεια δημοψηφίσματος.

«Επιδιώκουμε συμφωνία με την οποία θα εξομαλυνθούν οι σχέσεις μας με το νότιο γείτονά μας, χωρίς όμως να βλάπτονται τα εθνικά μας συμφέροντα», υποστήριξε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, ενώ κατέληξε λέγοντας πως «μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να αναζητήσουμε μια λύση, που δεν θα ταπεινώσει τον λαό μας και δεν θα δημιουργήσει ένα νέο πρόβλημα στην περιοχή».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ