Συνεχίζονται κανονικά οι πωλήσεις ιρανικού πετρελαίου στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Συνεχίζονται κανονικά οι πωλήσεις ιρανικού πετρελαίου στην Ελλάδα

Συνεχίζονται κανονικά οι πωλήσεις ιρανικού πετρελαίου στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαψεύδει επισήμως το Ιράν ότι σταμάτησαν οι πωλήσεις ιρανικού πετρελαίου σε Ελλάδα, Γερμανία και Ισπανία, διευκρινίζοντας ότι για τις μόνες ευρωπαϊκές χώρες που ισχύει το εμπάργκο είναι η Βρετανία και η Γαλλία.

Ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Ροστάμ Γασεμί διέψευσε σήμερα ότι σταμάτησαν οι πωλήσεις ιρανικού πετρελαίου στη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ισπανία, όπως είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «πωλούμε πετρέλαιο σε όλη την Ευρώπη εκτός από τη Γαλλία και τη Βρετανία».

Τα αγγλόφωνα και αραβόφωνα κανάλια της κρατικής ιρανικής τηλεόρασης, τα Press-TV και αλ-Άλαμ, είχαν ανακοινώσει στις 10 και 11 Απριλίου, χωρίς να διαψευσθούν από τις αρχές, ότι η Τεχεράνη επέκτεινε στη Γερμανία, την Ισπανία και την Ελλάδα τη διακοπή των πετρελαϊκών εξαγωγών που ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο σε βάρος της Γαλλίας και της Βρετανίας.

Η διακοπή αυτή αποφασίσθηκε σε αντίποινα για την απόφαση της Ε.Ε. να επιβάλει ένα σταδιακό εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο.

«Οι εξαγωγές σταμάτησαν προς τη Γαλλία και τη Βρετανία. Όσον αφορά τις άλλες χώρες, οι εξαγωγές συνεχίζονται αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν οικονομικά προβλήματα», τα οποία συνδέονται με δυσκολίες στη μεταβίβαση χρημάτων, δήλωσε ο Γασεμί.

«Δεν έχουμε σταματήσει τις εξαγωγές μας προς την Ελλάδα" με την οποία "υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, τα οποία επιλύονται», υπογράμμισε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ