Οι εφημερίδες με μία ματιά - iefimerida.gr

Οι εφημερίδες με μία ματιά

Οι εφημερίδες με μία ματιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα θέματα που κυριαρχούν είναι η συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Mega, η ηλεκτρονική καταγραφή των συναλλαγών, η έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ελεγχος στην τσέπη μας από το υπ. Οικονομικών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "έλεγχο στην τσέπη μας, ακόμη και για το νερό που πληρώνουμε, θα κάνει το υπουργείο Οικονομικών. Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παντελή Οικονόμου, όλες οι συναλλαγές τίθενται στο μικροσκόπιο του κράτους, καθώς αποτελεί έναν τρόπο εντοπισμού εκείνων που καταναλώνουν περισσότερα από τα εισοδήματα που δηλώνουν στην Εφορία".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Νέα μείωση μισθών 15% και απελευθέρωση της αγοράς εργασίας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μείωση μισθών κατά 15% στην Ελλάδα τη διετία 2012-2014 για να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητά της το ζητούμενο έκθεσης της Κομισιόν που θα παρουσιάσει στο Ευρωκοινοβούλιο ο Μανουέλ Μπαρόζο".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πουλάνε τρέλα ο Ακης και η παρέα του".

Η εφημερίδα γράφει ότι "«Εν οίδα, ότι ουδέν είδα». Το δόγμα της σωκρατικής άγνοιας ακολούθησε στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος στην πλειονότητα των ερωτήσεων του ανακριτή πουλώντας «τρέλα» απαντούσε με δύο λέξεις: «Δεν γνωρίζω»..."

ΕΘΝΟΣ: "Δεσμεύσεις και κριτική για τα λάθη".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σαφείς δεσμεύσεις για την πολιτική που θα ακολουθήσει, ώστε ο τόπος να μην εμπλακεί μετεκλογικά σε ακυβερνησία, ανέλαβε ο Ευ. Βενιζέλος. Στη συνέντευξή του στο Mega, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε και για τα λάθη που έγιναν, όταν το τιμόνι της εξουσίας κρατούσε ο Γιώργος Παπανδρέου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γίγαντες στην Ελλάδα!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "από τα τεράστια ζητήματα που απασχολούν εδώ και πολύ καιρό τους επιστημονικούς τομείς της ιστορίας, της ανθρωπολογίας και της παλαιοντολογίας είναι το θέμα της ύπαρξης, κάποτε στο πολύ μακρινό παρελθόν, των γιγάντων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "΄Φορολογικό φακέλωμα για όλους τους Ελληνες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τράπεζες (για καταθέσεις, δάνεια, πιστωτικές κάρτες), εταιρίες τηλεφωνίας, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ιδιωτικά νοσοκομεία και ασφαλιστικές εταιρίες υποχρεούνται να στείλουν τα στοιχεία στο υπ. Οικονομικών, που με... μπαράζ διασταυρώσεων θα ανακαλύψει τους φοροφυγάδες".

ΕΣΤΙΑ: "Διαρκείς αλλαγές εκλογικών νόμων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ως προς το θέμα αλλαγής των εκλογικών νόμων, η χώρα μας αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν υπάρχει άλλο κράτος το οποίο να έχη αλλάξει τόσες φορές το εκλογικό σύστημα και τους κανόνες του πολιτικού παιγνιδιού. Οπως σε όλα τα θέματα, έτσι και σε αυτό οι Ελληνες δεν μπορούμε να διατηρήσουμε τίποτε σταθερό".

Η ΑΥΓΗ: "Ξεσκεπάζει Βενιζέλο - Σαμαρά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αναγκαία η πιστή εφαρμογή του Μνημονίου μετά τις εκλογές, με στόχο περικοπές 11,5 δισ. ευρώ και 50 δισ. από τις ιδιωτικοποιήσεις, υπενθυμίζει ο Μπαρόζο αποκαλύπτοντας το κρυφό πρόγραμμα Βενιζέλου - Σαμαρά".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ελεος! Νέες περικοπές μισθών θα επιβάλουν τον Ιούνιο".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η πολιτική της σκληρής λιτότητας συνεχίζεται από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία εμμένει σε νέες μειώσεις μισθών και νέα μέτρα περικοπής δαπανών. Ειδικότερα, χθες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ-Μανουέλ Μπαρόζο κάλεσε τη χώρα μας να συνεχίσει τις δομικές αλλαγές, να μειώσει και άλλο, κατά 15%, τους μισθούς και να λάβει μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013-2014".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Φορολογικό δίχτυ στις συναλλαγές".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ηλεκτρονικό φάκελο με όλες τις συναλλαγές των φορολογουμένων με τράπεζες, Χρηματιστήριο, ασφαλιστικές εταιρείες, ασφαλιστικά Ταμεία, δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, εταιρείες τηλεφωνίας, παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και ύδρευσης θα δημιουργήσει το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να μπορεί να διασταυρώνει τα στοιχεία αυτά με τα αντίστοιχα που δηλώνονται στη φορολογική δήλωση".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Πώς θα πέσει «ζεστό» χρήμα στην αγορά".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πακέτο ολοκληρωμένων προτάσεων για να μπει «ζεστό» χρήμα στην αγορά παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και έστειλε μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα στη χώρα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε ότι η ανάπτυξη δεν είναι λόγια, αλλά συγκεκριμένες παρεμβάσεις που συνδέονται με την προσπάθεια που έγινε για τη μείωση και τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ηλεκτρονικό «φακέλωμα» για όλους τους Ελληνες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε ένα άνευ προηγουμένου ηλεκτρονικό «φακέλωμα» όλων των Ελλήνων και μάλιστα αναδρομικό, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσει σε διασταυρώσεις για να εντοπίσει περιπτώσεις φοροδιαφυγής και να επιβάλει φόρους σε πολίτες που ζουν με εισοδήματα που ποτέ δεν δηλώνουν στην εφορία ή έχουν αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία χωρίς να δικαιολογείται από τις φορολογικές τους δηλώσεις".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οι θέσεις του ΚΚΕ για την ανεργία".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τις θέσεις του Κόμματος για την ανεργία και τις προτάσεις για ουσιαστική προστασία των ανέργων, έδωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό".

ΤΑ ΝΕΑ: "Βαγγέλης Βενιζέλος: Απεταξάμην! Την πρωθυπουργία. Το «λεφτά υπάρχουν». Το πρώτο Μνημόνιο. Το δημοψήφισμα Παπανδρέου. Φόρους και περικοπές μισθών και συντάξεων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με την εφ΄όλης της ύλης συνέντευξή του στο Mega και στους Ολγα Τρέμη και Παύλο Τσίμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος αποτάσσεται χωρίς περιστροφές την πρωθυπουργία, το «λεφτά υπάρχουν», το πρώτο Μνημόνιο, το δημοψήφισμα Παπανδρέου, την επιβολή νέων φόρων και την περικοπή μισθών και συντάξεων. Υπογραμμίζει ακόμη, απαντώντας στην απαίτηση Σαμαρά για αυτοδυναμία, ότι η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί από μία συμμαχία δυνάμεων υπευθυνότητας".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Το τρίγωνο της μίζας".

Η εφημερίδα τονίζεις "η υπόθεση Τσοχατζόπουλου «δένει» άλλα δύο σκάνδαλα. Υπόγεια σύνδεση εξοπλισμών, Βατοπεδίου και Siemens. Ανοίγουν στόματα - έρχονται νέες συλλήψεις. Ανησυχία στη Ν.Δ. για την επάνοδο «Βατοπεδινών» στα ψηφοδέλτια".

City Press: "«Μειώστε κι άλλο τους μισθούς»".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Σχεδιάζουν μείωση του κόστους εργασίας κατά 15% την επόμενη διετία. Με αυστηρούς όρους η στήριξη της ελληνικής Οικονομίας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Στο σφυρί τα χρυσαφικά".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Φόρο-ταυτότητα» για όλους. Ηλεκτρονική καταγραφή των συναλλαγών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θα δημιουργηθεί περιουσιακό και καταναλωτικό προφίλ για τον κάθε φορολογούμενο, μέσα από το οποίο θα παρακολουθούνται όλες του οι συναλλαγές. Θα περιέχονται στοιχεία για δάνεια, καταθέσεις, επενδύσεις, αγορές μέσω πιστωτικών καρτών, δαπάνες για ρεύμα και τηλέφωνο".

ΚΕΡΔΟΣ: "Συμπιέστε τους μισθούς, ελευθερώστε τις αγορές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω της μείωσης του μισθολογικού κόστους και του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, επίσπευση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων και διόρθωση των αστοχιών της Δημόσιας Διοίκησης στην προώθηση των αλλαγών ζητεί στην έκθεσή της η Κομισιόν, με τον πρόεδρό της κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο να καλεί τους Ελληνες πολιτικούς να παραμείνουν πιστοί στην εφαρμογή του δανειακού προγράμματος και μετά τις εκλογές".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σχέδιο τριάντα μέτρων για έξοδο από την ύφεση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πρόγραμμα τριάντα συγκεκριμένων μέτρων, που μεταξύ των άλλων προβλέπουν στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την αντιμετώπιση της ανεργίας κυρίως των νέων, την επανεκκίνηση των εργασιών μεγάλων οδικών δικτύων, τις βαθιές τομές στον τομέα της υγείας και της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης, βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2012, με στόχο την έξοδο της Ελλάδας από τη βαθιά ύφεση".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ