Η ΝΔ υπενθυμίζει το «ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε» του Τσίπρα -Αναμένεται κόντρα με τον Μητσοτάκη - iefimerida.gr

Η ΝΔ υπενθυμίζει το «ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε» του Τσίπρα -Αναμένεται κόντρα με τον Μητσοτάκη

Στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Φωτογραφία: Intimenews
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ

Στην αποδόμηση του κυβερνητικού αφηγήματος για τον «δήθεν “μεταμνημονιακό” προϋπολογισμό», όπως τον αποκαλεί η ΝΔ, αναμένεται να προχωρήσει απόψε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ολοκλήρωση της συζήτησης και η ψήφιση του προϋπολογισμού από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα αποτελέσει ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί αναλυτικά στα πρόσθετα έσοδα από φόρους και πρόσθετες κοινωνικές περικοπές, όπως στο ΕΚΑΣ και στο επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης, που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό. Επίσης θα αναδείξει την αδυναμία επιστροφής στην κανονικότητα, καθώς η καθαρή έξοδος στις αγορές για την οποία διαβεβαίωνε ο κ. Τσίπρας τον Αύγουστο στη φιέστα του Ζαππείου, έχει αποδειχτεί μια κυβερνητική χίμαιρα. Η χώρα αδυνατεί να δανειστεί καθώς τα επιτόκια υπερβαίνουν σταθερά το 4% και είναι πολλαπλάσια σε σχέση με εκείνα άλλων χωρών που εξήλθαν από μνημόνια.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα τονίσει ότι οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι Τσίπρας – Καμμένος απέναντι στους δανειστές «ναρκοθετούν τις προοπτικές της οικονομίας». Οι δημοσιονομικοί στόχοι παραμένουν -για πολλά χρόνια- εξαιρετικά υψηλοί, η δημόσια περιουσία είναι δεσμευμένη για έναν αιώνα στο Υπερταμείο και η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, όμοιο του οποίου δεν έχει επιβληθεί σε καμιά άλλη περίπτωση. Μιλώντας με στοιχεία, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, ο κ. Μητσοτάκης θα σταθείς στις δημόσιες επενδύσεις που υστερούν, έναντι του στόχου, κατά 1,6 δισ. ευρώ στο 11μηνο του έτους. Η σωρευτική, μάλιστα, απόκλιση του ΠΔΕ από τους στόχους την τελευταία τριετία πλησιάζει τα 3 δισ. ευρώ, υπονομεύοντας την αναπτυξιακή πορεία και προοπτική της χώρας. Στο μεταξύ, οι οφειλές των πολιτών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία διογκώνονται, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί αυξάνονται, οι επιστροφές φόρων προς ιδιώτες λιμνάζουν και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων περικόπτεται.

Παρότι η συζήτηση αφορά τον Προϋπολογισμό και την οικονομία δεν θα λείψουν οι αναφορές στην τρομοκρατία μετά το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι η στοχοποίηση Μέσων Ενημέρωσης και δημοσιογράφων, την οποία επιχειρεί πολλάκις το Μέγαρο Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ, με όρους απαράδεκτους για τον δημόσιο διάλογο, έχουν ως αποτέλεσμα να πλήττονται η ελευθεροτυπία και η πολυφωνία.

Στην Πειραιώς στέκονται στις τεράστιες ευθύνες για το κλίμα της ακραίας πόλωσης και του διχασμού που καλλιεργεί χρόνια τώρα στην ελληνική κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας είναι που είπε το “η εμείς ή αυτοί” και “ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε”. Επίσης σημειώνουν ότι το κυβερνών κόμμα χαρακτηρίζει ακροδεξιούς και φασίστες όποιους διαφωνούν μαζί τους.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να καλέσει την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Τσίπρα να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους. «Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Δεν υπάρχει καλή και κακή τρομοκρατία. Υπάρχει μόνον η αυτονόητη υποχρέωση κάθε κράτους δικαίου να επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε κάθε φαινόμενο ανομίας», έχει τονίσει πολλές φορές ο πρόεδρος της ΝΔ, ζητώντας από τον κ. Τσίπρα να πράξει το αυτονόητο, να καταδικάσει κάθε μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ