Η σάλτσα πέστο, με βάση τον βασιλικό, είναι η γνωστή που χρησιμοποιούμε σε μακαρόνια ή πίτσες, η απόλυτη ιταλική πατέντα.
Σας προτείνω το πέστο ως συνοδευτική σάλτσα στο γιορτινό σας τραπέζι, με κρέατα, κοτόπουλο ή γαλοπούλα. H παρακάτω συνταγή είναι πιο ραφινάτη, γιατί εκτός από βασιλικό προτείνω ρόκα και λίγο δυόσμο, κουκουνάρι και αμύγδαλα. Ακολουθήστε.
Υλικά
- 1 κουταλιά αμύγδαλα φιλεταρισμένα
- 1 κουταλιά κουκουνάρι
- 1,5 σκελίδα σκόρδο
- Φύλλα βασιλικού, ρόκας και ελάχιστο δυόσμο
- 1 κουταλιά σούπας κάπαρη
- 100 γραμμάρια παρμεζάνα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλύντε καλά τις πρασινάδες και πετάξτε τα σκληρά κομμάτια
- Σε μίξερ ή μπλέντερ βάλτε όλα τα φύλλα
- Ρίξτε σκόρδο, παρμεζάνα σε κομμάτια, κάπαρη, κουκουνάρι και αμύγδαλα
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι
- Χτυπήστε καλά -Προσθέστε το ελαιόλαδο τελευταία στιγμή, χτυπήστε ξανά
- Ετοιμο το πέστο!
- Συντηρείται για μέρες στο ψυγείο, αρκεί να βάλετε λάδι στην επιφάνεια
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο