Δεκάδες διαδηλωτές «βγήκαν από τα ρούχα τους» σε μια πολυσύχναστη πλατεία στη Βαρκελώνη διαμαρτυρόμενοι κατά της χρήσης γούνας και δερμάτων ζώων σε καταναλωτικά αγαθά.
Καλυμμένοι με μια ουσία που έμοιαζε με αίμα οι ακτιβιστές ξάπλωσαν στην Plaça de Catalunya κρατώντας πλακάτ που ανέγραψαν στα ισπανικά: «πόσες ζωές για ένα παλτό;»
Empieza con gran expectación la protesta contra las pieles en pleno centro de Barcelona. Damos voz a las víctimas de la industria peletera.? pic.twitter.com/k03h5YxoJb
Τη διαμαρτυρία διοργάνωσε η Anima Naturalis, μια διεθνής ΜΚΟ προστασίας της άγριας φύσης που δραστηριοποιείται στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική.
Un año más seguimos representando la crueldad que esconde la industria peletera. Esta vez frente a El Corte Inglés, que aún sigue vendiendo abrigos de zorros, visones, chinchillas y conejos. ? Albert Gea, Reuters.
✊ Sigue nuestras protestas por los animales en @AnimaNaturalis pic.twitter.com/GDyTzTM1Sa
Σε βίντεο και φωτογραφίες από την διαμαρτυρία στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό διακρίνονται διαδηλωτές ξαπλωμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, ακίνητοι για να θυμίζουν τα ζώα που δολοφονούνται για τις γούνες και τα δέρματά τους.
Σύμφωνα με την PETA οι γούνες που πωλούνται ανά την υφήλιο προέρχονται σε ποσοστό άνω του 85% από ειδικά εκτροφεία, όπου αλεπούδες, μινκ και άλλα ζώα παραμένουν εγκλωβισμένα σε κλουβιά για όλη τους τη ζωή μέχρι τη μέρα που θα τα θανατώσουν και θα τα γδάρουν.
Η ίδια οργάνωση εκτιμά ότι πάνω από ένα δισεκατομμύριο ζώα σκοτώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο για να μετατρέπονται τα δέρματά τους σε δερμάτινα ρούχα και αξεσουάρ. Τα τελευταία χρόνια αρκετοί μεγάλοι Οίκοι μόδας έχουν καταργήσει τη χρήση γούνας και δερμάτων στις κολεξιόν τους, μεταξύ των οποίων οι Armani, Coach, Versace, Michael Kors, Gucci kai Burberry, ενώ στον ίδιο κατάλογο προστέθηκε τον περασμένο μήνα και η Chanel, που ανακοίνωσε ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον γούνες και δέρματα εξωτικών ζώων, όπως κροκόδειλοι και σαύρες.