«Είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας» -Το Twitter καταδικάζει την επίθεση στον ΣΚΑΪ - iefimerida.gr

«Είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας» -Το Twitter καταδικάζει την επίθεση στον ΣΚΑΪ

Η πρόσοψη του συγκροτήματος ΣΚΑΪ και Καθημερινής / Φωτογραφία: ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/InTime news
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμεση και χειμαρρώδης ήταν η αντίδραση των χρηστών, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, στο Νέο Φάληρο.

Ηδη από τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη που σημειώθηκε, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, γνωστοί -και μη- χρήστες του Twitter ξεκίνησαν να καταδικάζουν την επίθεση, με κοινό σύνθημα ότι επρόκειτο για χτύπημα κατά της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας.

Πέρα από τον «σεισμό» στο διαδίκτυο, η βομβιστική ενέργεια συντάραξε και τους κατοίκους της περιοχής, πολλοί εκ των οποίων πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους και βγήκαν στους δρόμους για να δουν τι συμβαίνει.

Από τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής φαίνεται πως στρέφονται στην Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για σειρά επιθέσεων, στο παρελθόν, μεταξύ των οποίων στο Εφετείο, στον ΣΕΒ, στα γραφεία της Eurobank, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, στην πρεσβεία του Ισραήλ και στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Η επίθεση στον ΣΚΑΪ έγινε με «χειρουργικό» τρόπο, με τους δράστες να πετούν το σάκο με τη βόμβα στο προαύλιο, σε σημείο που είχαν προκαθορίσει. Αμέσως μετά ειδοποίησαν με τηλεφωνήματα για την τοποθέτηση της βόμβας, τονίζοντας ότι «δεν είναι φάρσα».

Η επίθεση στον #skai είναι χτύπημα στη Δημοκρατία, την πολυφωνία & τον πλουραλισμό. Οι ευθύνες της Κυβέρνησης & του ΣΥΡΙΖΑ μεγάλες. Η κανονικότητα στη χώρα θα επανέλθει με πρωθυπουργό τον @kmitsotakis. Η σκέψη μου σε όλους τους εργαζόμενους του #skai.

Η εικόνα του μισοκατεστραμένου,από βομβιστική ενέργεια,Σκάι,κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου.
Είναι η εικόνα μιας δοκιμαζόμενης Δημοκρατίας που ορισμένοι θα την ήθελαν..Βενεζουέλα.
Είμαστε όλοι Σκάι.
Απαιτούμε σεβασμό και πλήρη προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας.

Η βόμβα στον @skaigr ειναι επιχείρηση να τρομοκρατηθούν οσοι ενοχλούν. Ζουμε στην χώρα που η τρομοκρατία βάζει βόμβες για να μην γινεται κριτική στην Κυβέρνηση. #skai

Να βρεθούν οι ένοχοι. Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας. #skai #topotami

Η βομβιστική επίθεση στο κτίριο του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής προκαλεί αποτροπιασμό. Η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη. Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται.

Αν νομίζουν ότι θα κλείσουμε τα στόματά μας,το έχουν χάσει! Democracy is not afraid! #Greece #SKAI #BOMB #σκαι #SkaitvGR pic.twitter.com/HEbTwEkd2b

Η βομβιστική επίθεση εναντίον του #ΣΚΑΙ είναι το αποτέλεσμα της κλιμακούμενης ασυδοσίας των παρακρατικών & εγκληματικών οργανώσεων.Η ευθεία επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας βρίσκει αντιμέτωπη την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει ούτε αυτή τη φορά. #skai pic.twitter.com/kiDleYEHhX

Καλημέρα και καλη εβδομάδα, φίλοι μου. Βρίσκομαι στον Σκάι, που δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση από εξτρεμιστές, π μισούν τους δημοκρατικούς θεσμούς και την κοινωνία μας. Η βόμβα, που εξερράγη στον Σκάι είναι βόμβα στα θεμέλια της Δημοκρατίας μας. Δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία! pic.twitter.com/fUiWu37j4Z

Η βομβιστική επίθεση στο ΣΚΑΙ, όπως και σε κάθε ΜΜΕ, είναι επίθεση στη Δημοκρατία. Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και δημοσιογράφους του σταθμού. #σκαι_βομβα #ΣΚΑΙ https://t.co/MZmIOC7dm3

Η Ελευθεροτυπία και η Δημοκρατία στον τόπο μας είναι πιο δυνατές από κάθε τρομοκρατικό χτύπημα. Ενωμένοι οφείλουμε να καταδικάσουμε την τρομοκρατία και να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές. Θέλω να εκφράσω την συμπαράστασή μου στην διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΣΚΑΙ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βόμβα στον ΣΚΑΪ ΣKAΪ έκρηξη βόμβα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ