Πρεμιέρα σήμερα για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Πρεμιέρα σήμερα για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ

Πρεμιέρα σήμερα για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίσημη πρώτη απόψε για το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμα των προεκλογικών συγκεντρώσεων καθώς στις 7.30 το βράδυ ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει στο κλειστό γήπεδο του Μίλωνα στην Νέα Σμύρνη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται για μία ακόμη φορά να θέσει τους πολίτες ενώπιον του διλήμματος της κυβερνησιμότητας επαναλαμβάνοντας πως οι ψηφοφόροι στις κάλπες της 6ης Μαΐου θα κληθούν να επιλέξουν ποιος από τους δύο, ο ίδιος ή ο πρόεδρος της ΝΔ θέλουν να ηγηθεί της χώρας ώστε να την οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.

Στίγμα των επιχειρημάτων του έδωσε ο κ. Βενιζέλος με την χθεσινή του συνέντευξη στο Mega λέγοντας ότι δεν τον νοιάζει να γίνει πρωθυπουργός σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά που όπως είπε έχει εμμονή με την πρωθυπουργία. « Για να κυβερνηθεί ο τόπος έτσι όπως είναι οι συσχετισμοί βλέπω ότι η μόνη λύση είναι να είναι πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ. Να πάρω την διερευνητική εντολή. Δεν με ενδιαφέρει να είμαι ο πρωθυπουργός. Δεν είναι αυτό το θέμα μου ούτε να βάλω τα προσόντα μου στον τόκο. Θέλω να φτάσω σε συμμαχία δυνάμεων υπευθυνότητας...» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Για μία ακόμη φορά πήρε αποστάσεις από την διακυβέρνηση Παπανδρέου και τόνισε πως το «λεφτά υπάρχουν» ήταν λάθος καθώς δημιούργησε προσδοκίες και συνθήκες χαλάρωσης έτσι ώστε να μην ληφθούν έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα. Αποστάσεις πήρε και από το πρώτο μνημόνιο λέγοντας ότι ήταν ένα δάνειο που δεν αντιμετώπιζε το ζήτημα της βιωσιμότητας τους χρέους. Θύμισε επίσης ότι ο ίδιος είχε αντιρρήσεις και για την προσφυγή στο ΔΝΤ, ωστόσο εκείνη την περίοδο δεν ανήκε στο σύστημα που έκανε τις επαφές και τις διαπραγματεύσεις, ήταν απλώς –όπως είπε –υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αίσθηση προκάλεσε η απάντησή του όταν ρωτήθηκε εάν ο κ. Παπανδρέου ήταν καλός πρωθυπουργός λέγοντας ότι «αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει» ωστόσο αναγνώρισε στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι εγκατέλειψε την πρωθυπουργία και την αρχηγία κάτι που σημαίνει ανάληψη ευθυνών.

Ο κ Βενιζέλος εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι στις εκλογές δεν πρόκειται να υπάρξει αυτοδυναμία και ζήτησε απ' όλους και πρωτίστως από τον κ, Σαμαρά «να είμαστε σοβαροί»>

Στο ερώτημα αν θα δεχόταν ως πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά απέφυγε να απαντήσει ευθέως και σχολίασε: «Όταν ο κ. Σαμαράς αποφασίσει να μιλάει με την ίδια γλώσσα θα συνεννοηθούμε και μεταξύ μας και με τους πολίτες». Πρόσθεσε δε ότι δεν μπορεί να διανοηθεί επανάληψη των εκλογών γιατί αυτό θα σήμαινε διάλυση της οικονομίας και του κράτους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά αναφέρθηκε στην περίοδο της αποχώρησης της Τρόικα και είπε ότι έγινε σκληρή διαπραγμάτευση διότι ο ίδιος θεωρου΄σε ότι έρπεπε να να ληφθουν μέτρα αναπτυξιακά και αντιυφεσιακά. «Δεν είμαι το καλό παιδί. Αν υποχωρούσα θα ήταν χειρότερα. Έγινε διαπραγμάτευση στο όνομα των συμφερόντων τηε χώρας και του λαού.» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το τοπίο του Ιουνίου ο κ. Βενιζέλος είπε ότι μπορεί να παραταθει η περίοδος προσαρμογής ως το 2015 και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι εάν προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές και αποσυμφορήσουμε την πίεση «δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές και δεν θα μπουν νέοι φόροι». Επίσης διαβεβαίωσε ότι δεν θα θιγούν οι 13ος και 14ος μισθός. Σε ό,τι αφορά την πρόταση Μπαροζο για μείωση των μισθών τόνισε ότι αυτό είναι μία απλοϊκή προσέγγιση.

Για τον Άκη Τσοχατζόπουλο θύμισε ότι έχει αποκοπεί έχει διαγραφεί προ πολλού από το ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεών του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ