Μήνυμα της ΕΕ στην Αγκυρα για τη Συρία: «Οχι» σε μονομερείς ενέργειες - iefimerida.gr

Μήνυμα της ΕΕ στην Αγκυρα για τη Συρία: «Οχι» σε μονομερείς ενέργειες

Η Φεντερίκα Μογκερίνι/ Φωτογραφία: AP- Burhan Ozbilici
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Ενωση εξέφρασε έντονη ανησυχία για τη νέα επίθεση που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, στη βόρεια Συρία.

Η Φεντερίκα Μογκερίνι κάλεσε την Αγκυρα να απόσχει από κάθε μονομερή ενέργεια που θα μπορούσε να υπονομεύσει τον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Υπενθυμίζεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι ο τουρκικός στρατός θα επιτεθεί ξανά εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού, ανατολικά του Ευφράτη.

«Καθώς ο αγώνας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους εισέρχεται στα τελικά του στάδια, όλα τα μέρη πρέπει να εργαστούν προς την επίτευξη του στόχου της οριστικής του ήττας, η οποία παραμένει ένας απολύτως απαραίτητος σκοπός για να υπάρξει διαρκής λύση της συριακής κρίσης», υπογράμμισε η Μογκερίνι στην ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη το αμερικανικό Πεντάγωνο προειδοποίησε πως οι ΗΠΑ θα θεωρούσαν απαράδεκτη μια νέα τουρκική επιχείρηση.

«Οι δηλώσεις περί ενδεχόμενης (νέας) τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βορειοανατολική Συρία είναι πηγή ανησυχίας», τόνισε ακόμη η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP, dpa

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φεντερικα μογκερινι Συρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ