Βενιζέλος: Ο Σαμαράς έχει εμμονή με την πρωθυπουργία - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Ο Σαμαράς έχει εμμονή με την πρωθυπουργία

Βενιζέλος: Ο Σαμαράς έχει εμμονή με την πρωθυπουργία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σε συνέντευξή του τόνισε πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θεωρεί πως «η χώρα του χρωστά την πρωθυπουργία».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, στους δημοσιογράφους, Όλγα Τρέμη και Παύλο Τσίμα, υποστήριξε πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει μία εμμονή στο να γίνει πρωθυπουργός. «Αυτοδυναμία δεν πρόκειται να υπάρξει και αν έχουμε κοινή λογική. Εγώ έχω πιο ελεύθερη προσέγγιση στα θέματα αυτά» τόνισε.

Από την άλλη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε πως τον ίδιον δεν τον ενδιαφέρει το να γίνει πρωθυπουργός, καθώς βρίσκεται στην εκλογική μάχη, για να προσφέρει στην χώρα. Τόνισε επίσης πως η εμπειρία του ως αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, τον έχει σφραγίσει, καθώς έκανε μία αγωνιώδη προσπάθεια για την χώρα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το γιατί ο κόσμος θα πρέπει αν επιλέξει στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, αντί της Νέας Δημοκρατίας, και τον ίδιο αντί του Αντώνη Σαμαρά, τόνισε πως ο λαός πρέπει αν ακούσει τους πολιτικού αρχηγούς και να επιλέξει με γνώμονα το καλό της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως πλέον η εκλογική μάχη δεν είναι όπως ένα διπολικό παιχνίδι όπως παλαιότερα, και οι πολίτες πρέπει αν ακούσουν όλα τα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς. Οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν, συνέχισε, ποιος θα είναι αυτός που θα πάρει την χώρα στις πλάτες του μετά τις εκλογές, και θα κληθεί να διαπραγματευτεί στο Eurogroup.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως το Μνημόνιο είναι ευέλικτο, διευκρινίζοντας πως κάθε δύο με τρεις μήνες, προσαρμόζεται και διαφορετικά. «Είναι διαδεδομένη η αντίληψη πως με την υπογραφή του νέου Μνημονίου, τα κόμματα δεν έχουν να προτείνουν τίποτα. Πως δεν έχουμε περιθώριο άσκησης πολιτικής. Δεν είναι έτσι. Υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει η χώρα. Το Μνημόνιο δεν υπαγορεύει την άσκηση της εξωτερικής μας πολιτικής. Καιρό τώρα προσπαθώ να αναδείξω την διαφορά μεταξύ του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, και του Μνημονίο» τόνισε.

«Το σύνθημα «τα λεφτά υπάρχουν» ήταν βλαπτικό για την χώρα και την παράταξη. Χαλάρωσε τα ανακλαστικά της χώρας. Έπρεπε να κινηθούμε ταχύτερα», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και στην συνέχεια απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως έπρεπε να παρθούν μέτρα τα οποία θα έπειθαν τις αγορές, και θα μάζευαν το Έλλειμμα.

«Ήταν λάθος να πιστεύουμε πως με παροχές και επιδόματα αλληλεγγύης μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση» είπε.

Αναφορικά με το δημοψήφισμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτήρισε την ανακήρυξή του από τον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, μία άστοχη κίνηση, η οποία τον αιφνιδίασε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ