Αυτή η συνταγή έχει όλα τα υλικά των γιορτών και είναι «σιγουράκι»: πάντα πετυχαίνει!
Υλικά
- 1 πακέτο φαρφάλες
- 6 φετούλες σολωμό καπνιστό
- Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1/2 φλυτζάνι κατεψυγμένο αρακά
- 1 κρεμμύδι μεσαίο
- Μισή κουταλιά βούτυρο
- 1/3 φλυτζανιού παχιά κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 1 σφηνάκι βότκα
- Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
- Βράστε τις φαρφάλες al dente, όπως λέει το πακέτο
- Κρατήστε ένα φλυτζάνι από τα υγρά, πριν σουρώσετε
- Οση ώρα βράζουν οι φαρφάλες, βάλτε το βούτυρο να ζεσταθεί σε τηγάνι και ροδίστε απαλά το κρεμμύδι
- Σβήστε το με τη βότκα και προσθέστε τον αρακά κατεψυγμένο
- Οταν ροδίσουν καλά και μαλακώσει ο αρακάς, προσθέστε την παχιά κρέμα γάλακτος, τον σολωμό σε κομμάτια, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι

- Αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά, στο τέλος ρίξτε τριμμένη παρμεζάνα στο τηγάνι
- Προσθέστε στο τηγάνι τις βρασμένες φαρφάλες, αναμείξτε απαλά, δοκιμάστε, έτοιμες!
- Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε
- Φρέσκο πιπέρι και επιπλέον παρμεζάνα στο πιάτο, επιβάλλονται

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο