Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης υπέρ «κίτρινων γιλέκων» [εικόνες] - iefimerida.gr

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης υπέρ «κίτρινων γιλέκων» [εικόνες]

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης / Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρέμβαση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας.

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών μπήκε στον χώρο του κτιρίου, πέταξε φυλλάδια (τρικάκια) και αποχώρησε δίχως να προκληθεί ένταση.

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης υπέρ «κίτρινων γιλέκων» [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στο κείμενο, που συνυπογράφει ο Ρουβίκωνας με την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, τονίζεται ότι η παρέμβαση έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης «στους αγωνιζόμενους και στις αγωνιζόμενες, στις εξεγερμένες και στους εξεγερμένους της Γαλλίας».

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης υπέρ «κίτρινων γιλέκων» [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης υπέρ «κίτρινων γιλέκων» [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το κείμενο του Ρουβίκωνα που αναρτήθηκε προ ολίγου στο Indymedia:

«Το κίνημα αυτό είναι δημοσίως γνωστό ως “κίτρινα γιλέκα” λόγω των σχετικών διακριτικών που φέρουν οι διαδηλωτές που το απαρτίζουν. Ξεκίνησε τον Μάιο του 2018 μέσα από το διαδίκτυο, όταν συλλέγονταν υπογραφές κατά της θέσπισης ενός μέτρου αύξησης των τιμών των καυσίμων που ανήγγειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, για το 2019. Τα “κίτρινα γιλέκα”, όμως, συναντήθηκαν στον δρόμο για πρώτη φορά στις 11 Νοεμβρίου, στην εκατοστή επέτειο από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, διαμαρτυρόμενα ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, τον πληθωρισμό, τη διαφθορά και την κυβερνητική αυθαιρεσία. Με κέντρο το Παρίσι οι διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν και σε άλλες πόλεις της γαλλικής επικράτειας παίρνοντας σε σχεδόν καθημερινή βάση έναν συγκρουσιακό χαρακτήρα, είτε με επιθέσεις κατά των δυνάμεων καταστολής είτε με απαλλοτριώσεις και χτυπήματα σε καπιταλιστικούς στόχους όπως είναι τα καταστήματα πολυεθνικών. Στον αγώνα συμμετέχουν δυναμικά και νεολαίοι, μαθητές και φοιτητές, σωματεία και πολιτικές οργανώσεις, αντιφασιστικές, μεταναστευτικές και οικολογικές πρωτοβουλίες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ