Επίθεση στο Στρασβούργο: Αποκλεισμένοι οι Ελληνες ευρωβουλευτές -Ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο έκτακτης ανάγκης - iefimerida.gr

Επίθεση στο Στρασβούργο: Αποκλεισμένοι οι Ελληνες ευρωβουλευτές -Ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο έκτακτης ανάγκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης (Φωτογραφία: ΧΡΗΣΤΟΣ IΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποκλεισμένοι στο Στρασβούργο βρίσκονται Ελληνες ευρωβουλευτές εξαιτίας της αιματηρής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά.

Στο σημείο της επίθεσης βρίσκεται ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος είναι αποκλεισμένος στο πίσω μέρος καφετέριας.

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε στο iefimerida.gr ότι την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε καφετέρια στην πλατεία Κλεμπέρ μαζί με άλλους τρεις Ελληνες. Την ώρα που πλήρωναν η ιδιοκτήτρια τους φώναξε «τρομοκρατική επίθεση» και τους ζητήθηκε να μετακινηθούν στο πίσω μέρος της καφετέριας και να παραμείνουν εκεί.

Ο ευρωβουλευτής δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φωτογραφία από το σημείο που έχει βρει καταφύγιο.

pic.twitter.com/woDlcMinVr

Την ίδια ώρα, η Εύα Καϊλή, η οποία έχει αποκλειστεί στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναμεταδίδει ότι το Ευρωκοινοβούλιο ενεργοποίησε πρωτόκολλο έκτακτης ανάγκης.

Το μήνυμα που στάλθηκε στους ευρωβουλευτές

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης βρίσκεται εντός του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς οι αρχές δεν τους επιτρέπουν να βγουν έξω.

«Στρασβούργο: Πυροβολισμοί κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά. Αναφορές για νεκρούς κ τραυματίες. Πληροφορίες ότι ο δράστης δεν έχει ακόμη συλληφθεί η εξουδετερωθεί . Όσοι βρισκόμαστε ακόμη στο Ευρωκοινοβούλιο, παραμένουμε εδώ, με απόφαση των αρχών ασφαλείας», αναφέρει.

Ο Γιώργος Κύρτσος αναφέρει μέσω Twitter: «Πρώτος απολογισμός του χτυπήματος στο Στρασβούργο στην περιοχή που έκανα χριστουγεννιάτικη βόλτα. 1 νεκρός. 6 τραυματίες. Ο δράστης έχει διαφύγει. Τον άκουσα να πυροβολεί σε 3 διαφορετικά μέρη στο κέντρο γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να είναι τρομοκρατικό χτύπημα».

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στο cretapost.gr διαβεβαίωσε ότι όλοι οι συνάδελφοί του με τους οποίους μπόρεσε να μιλήσει είναι καλά στην υγεία τους.

Όπως διηγήθηκε ο ίδιος, κινούνταν μαζί με κάποια άτομα στον δρόμο με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο του, όταν ξαφνικά αντιλήφθηκαν κόσμο να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση και τους αστυνομικούς να κατευθύνουν τους πολίτες σε καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες προκειμένου να προφυλαχθούν.

«Βρισκόμασταν σε απόσταση 100 μέτρων από το συμβάν. Πληροφορηθήκαμε ότι είχαν πέσει πυροβολισμοί και είδαμε δύο ανθρώπους πεσμένους στον δρόμο» μας είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και τα άτομα που τον συνόδευαν οδηγήθηκαν σε ασφαλές μέρος όπου και παρέμειναν για λίγο. Στη συνέχεια ο κ. Κεφαλογιάννης, μπόρεσε να επιστρέψει στο ξενοδοχείο του, λόγω της γειτνίασης του κτιρίου με το σημείο όπου βρισκόταν.

O Στέλιος Κούλογλου περιέγραψε πώς έκλεισαν οι πόρτες στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, για λόγους ασφαλείας.

Ζωντανά από το Ευρωπαικο Κοινοβούλιο στο #strasbourg pic.twitter.com/FMLEKS2o1q


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ