Σπαγγέτι με λάδι, σκόρδο, ελιές - iefimerida.gr

Σπαγγέτι με λάδι, σκόρδο, ελιές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εδώ την υπέροχη γεύση την δίνει η απλότητα των υλικών. Δοκιμάστε μπούκοβο με λεμόνι και φυστίκια, παντρέψτε τα με σκόρδο και παρμεζάνα και απολαύστε Ιταλία!

Υλικά

  • 1/4 φλυτζάνι φυστίκια Αιγίνης σπασμένα
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά μπούκοβο
  • Φρέσκια ρίγανη, φρέσκο θυμάρι
  • Ξύσμα λεμόνι
  • 1 φλυτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1/4 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλυτζάνι φρέσκια παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/4 φλυτζάνι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Σπαγγέτι με λάδι, σκόρδο, ελιές | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Σε τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο (1/3 του φλυτζανιού) με μπούκοβο, σκόρδα, θυμάρι, ξύσμα λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, θυμάρι και ρίγανη
Σπαγγέτι με λάδι, σκόρδο, ελιές | iefimerida.gr 1
  • Βάλτε το σε μεσαία φωτιά και ροδίστε να αναμειχθούν τα αρώματα, για 10 λεπτά
  • Προσθέστε τις ελιές χωρίς κουκούτσι και τα φυστίκια, ροδίστε ακόμη 5 λεπτά
  • Σε μπόλικο αλμυρό νερό βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο
  • Κρατήστε ένα ποτήρι νερό όταν τα σουρώνετε
  • Ρίξτε τα μακαρόνια μέσα στο τηγάνι και προσθέστε το λευκό κρασί
Σπαγγέτι με λάδι, σκόρδο, ελιές | iefimerida.gr 2
  • Ανακατέψτε απαλά για 5 λεπτά -Προσθέστε βασιλικό και παρμεζάνα μπόλικα, λίγο νερό από τα μακαρόνια αν χρειάζεστε, ανακατέψτε απαλά -Ετοιμο!
  • Οταν σερβίρετε γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό και επιπλέον παρμεζάνα και φυστίκια
Σπαγγέτι με λάδι, σκόρδο, ελιές | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ