Πυρκαγιά στη Σάμο έκανε στάχτη πενήντα στρέμματα δάσους - iefimerida.gr

Πυρκαγιά στη Σάμο έκανε στάχτη πενήντα στρέμματα δάσους

Πυρκαγιά στη Σάμο κατέκαψε 50 στρέμματα δάσους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική στη Σάμο, αφού η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Αρέθουσα του δήμου Αγίου Κηρύκου, στη 1.30 τα ξημερώματα της Τρίτης κατάφερε να κάνει στάχτη πενήντα στρέμματα δασικής έκτασης.

Η φωτιά γρήγορα εξαπλώθηκε ανεξέλεγκτα λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Για την καλύτερη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου και αναπληρωτής περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, πύραρχος Θεοδόσης Δημακογιάννης, διέταξε γενική επιφυλακή η οποία έληξε στις 9 η ώρα το πρωί οπότε και τέθηκε η φωτιά υπό μερικό έλεγχο.

Υπαίτιος για την πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι ένας 69χρονος, ο οποίος την προηγούμενη ημέρα έκαιγε κλαδιά στο κτήμα του, χωρίς να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, με αποτέλεσμα η φωτιά να ξεφύγει.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία διενεργεί προανάκριση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ