Διαβουλεύσεις του Ράιχενμπαχ στην Αθήνα και του Σαχινίδη στις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Διαβουλεύσεις του Ράιχενμπαχ στην Αθήνα και του Σαχινίδη στις ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πυρετώδεις» είναι οι διαβουλεύσεις για την ελληνική οικονομία . Ο Χορστ Ράιχενμπαχ βρίσκεται στην Αθήνα, ο Φίλιππος Σαχινίδης έχει συνομιλίες στην Ουάσιγκτον, ο Μανουέλ Μπαρόζο ανακοινώνει αύριο τα «τονωτικά» μέτρα και το ΔΝΤ δημοσιοποιεί τις νέες προβλέψεις του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ, το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα το 2012 θα «κλείσει» στο 7,2% του ΑΕΠ και θα υποχωρήσει στο 4,6% το επόμενο έτος. Κοινός τόπος είναι πάντως ότι δυσχεραίνει τη βελτίωση των ελληνικών μακροοικονομικών μεγεθών η ύφεση και η κάμψη του ΑΕΠ, η οποία συν τοις άλλοις διατηρεί σε υψηλά ποσοστά το χρέος και το έλλειμμα, όσες περικοπές κι αν γίνονται.

Υπό αυτό το πρίσμα, προσλαμβάνουν ενδιαφέρον όσα θα πει- ή όσα ... δεν θα πει - την Τετάρτη 18 Απριλίου στο Σρασβούργο ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, για την «αναθέρμανση» της ελληνικής οικονομίας και την τόνωση της απασχόλησης . Προετοιμάζοντας το κείμενο εργασίας που θα παρουσιάσει ο κ. Μπαρόζο, ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ βρίσκεται πάλι στην Αθήνα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις και πληροφορίες, πάντως, ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν θα ανακοινώσει πρόσθετα χρηματικά ποσά για την Ελλάδα. Θα προσπαθήσει να πείσει ότι το ποσό των 12 δισ. ευρώ που προβλέπεται ήδη για την η Ελλάδα, βάσει του ΕΣΠΑ, εάν αξιοποιηθεί σωστά θα αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα και θα συμβάλλει στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Πιθανότατα ο κ . Μπαρόζο θα παρουσιάσει αναλυτικά τις επόμενες κινήσεις οι οποίες, κατά τη γνώμη της Κομισιόν, θα πρέπει να γίνουν ώστε να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές για δανεισμό, έως το 2015.

Για τα δημοσιονομικά μέτρα της περιόδου 2013- 14, το πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών και την ανακεφαλοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα συνομιλήσει με τα στελέχη του ΔΝΤ και άλλους οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντεςι, στην Ουάσιγκτον, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης. Ο κ. Σαχινίδης μεταβαίνει στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, για την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στις 20 - 22 Απριλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ