Με σαφή προβληματισμό για τα κέντρα που υποκίνησαν τις κινητοποιήσεις των μαθητών ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών τοποθετήθηκε, σε συνέντευξή του, ο γνωστός τραγουδοποιός και ερμηνευτής Γιάννης Αγγελάκας.
«Εγώ θα προτιμούσα οι μαθητές να αγωνίζονται για καλύτερη παιδεία, για μόρφωση, να κοιτάνε να ενημερώνονται, να μην χρησιμοποιούνται από καμία κίνηση, γιατί και σε αυτή τη φάση, ακόμα και αν υπάρχει ένα αίτημα για την Μακεδόνια, χρησιμοποιήθηκε και από ακροδεξιά στοιχεία που εισέβαλαν στα σχολεία και στηρίζονται πάντα στη μη ενημέρωση, στην αντικαλλιέργεια που έχουν επιβάλλει» σημείωσε αρχικά ο Γιάννης Αγγελάκας, μιλώντας στο Radio Marconi του Βόλου, εν όψει της αποψινής του εμφάνισης με τη μπάντα 100°C στο Lab Art.
«Και δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει κανένας λόγος να γίνονται όλα αυτά, τουλάχιστον με τον τρόπο που γίνονται. Νομίζω πιο σημαντικό είναι να απαιτούμε καλύτερη ζωή και καλύτερους πολιτικούς. Πατριώτες είμαστε όλοι μας, αλλά αυτός ο υπερβολικός πατριωτισμός με βάζει λίγο σε σκέψεις» προσέθεσε ο καταξιωμένος τραγουδοποιός.
«Πάντα θα υπάρχει μια γενιά που ζητάει περισσότερα»
Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Αγγελάκας ερωτήθηκε και για το τραγούδι του «Σιγά μην κλάψω» που έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς πολιτικούς χώρους, ακόμη και τη σημερινή κυβέρνηση. «Δεν το χρησιμοποίησε μόνο η σημερινή κυβέρνηση. Το χρησιμοποίησαν χούλιγκανς της ΑΕΚ, το χρησιμοποίησαν διάφοροι TV σταρ για να μιλήσουν όταν τους πήγαιναν για κανένα δικαστήριο. Βρέθηκε ο κάθε πικραμένος να λέει "σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ". Δεν με νοιάζει, το τραγούδι δεν ήταν αυτό» τόνισε ο Γιάννης Αγγελάκας.
Ερωτηθείς, τέλος, για το πόσο έχει αλλάξει η διασκέδαση τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα, ο πάλαι ποτέ frontman από τις Τρύπες απάντησε: «Δεν με ενδιαφέρει τόσο η διασκέδαση. Πάντα σαν θεατής και μουσικός μου άρεσε να νιώθω περισσότερα πράγματα, να ψυχαγωγούμαι. Η διασκέδαση ήταν πιο ξέφρενη στην εποχή που νόμιζαν ότι τα έχουν όλα. Το γλέντι, βέβαια, συνεχίζεται για κάποιους. Ομως πάντα θα έχουμε μια γενιά που ζητάει περισσότερα όταν πάει να δει μια συναυλία, να διαβάσει ένα βιβλίο. Μια γενιά που κοιτάζει να εξελίσσεται».