Αποκαταστάθηκαν στη Χαλκιδική οι ζημιές από τις πλημμύρες του περασμένου Μαρτίου.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του επικεφαλής του τμήματος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπη Στεργιάδη, στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, έγιναν εργασίες καθαρισμού από πέτρες και χώματα, κοπές δέντρων στη νότια Χαλκιδική και αποκαταστάσεις στο πρανές της Ουρανούπολης.
«Είχαμε πάρα πολλές κοπές δέντρων στην περιοχή του Παλιουρίου. Έκλεισαν τα οδικά δίκτυα και είχαν σημειωθεί πτώσεις βράχων στην περιοχή της Ουρανούπολης.
Είχαμε κλειστά τα οδικά δίκτυα προς το 'Αγιον Όρος, ενώ τότε ήταν και οι ημέρες του Πάσχα. Από την πρώτη στιγμή διαθέσαμε τα μηχανήματα ώστε να είναι απρόσκοπτη η κυκλοφορία και έγινε παρακαμπτήριος στην Ουρανούπολη ώστε να μπορούν να προχωρούν τα αυτοκίνητα προς το 'Αγιον Όρος» τόνισε ο κ. Στεργιάδης και διευκρίνισε ότι οι εργασίες χρηματοδοτήθηκαν με ίδιους πόρους της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι διαδικασίες για τρία έργα αποκαταστάσεων από τις θεομηνίες στην Πιερία απορρίφθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας -Θράκης. Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος ανέφερε ότι τα έργα δεν έγιναν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά από ίδιους πόρους και έκανε λόγο για χρηματοδοτήσεις με μεγάλες καθυστερήσεις.
Στο μεταξύ, αποσύρθηκε από την Οικονομική Επιτροπή θέμα που αφορούσε αποκαταστάσεις κατεστραμμένων τμημάτων και καθαρισμούς πρανών του οδοστρώματος στο οδικό δίκτυο του Δήμου Σιθωνίας, λόγω πλημμυρών τον Ιούλιο του 2017. Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας θα επανεξεταστεί η διαδικασία.
Ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης "Περιφέρεια Πρωταθλήτρια", Γιάννης Ανδρίτσος, έθεσε ερωτήματα για τις καθυστερήσεις του έργου, έκανε λόγο για λάθος διαδικασία και πρόσθεσε: "φτάσαμε σήμερα το έργο να αποσυρθεί από την Οικονομική Επιτροπή γιατί έγινε κατανοητό ότι δεν υπήρξαν οι προϋποθέσεις νομιμότητας".
Ο κ. Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι έργα αποκατάστασης από την κακοκαιρία στην Πιερία θέλησε η διοίκηση να τα υλοποιήσει με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Ωστόσο, καθώς είχε παρέλθει ο χρόνος της έκτακτης ανάγκης και της άμεσης παρέμβασης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν ενέκρινε τις διαδικασίες, συνεπώς θα πρέπει να αλλάξει η διαδικασία του τρόπου δημοπράτησης.