Ο Κατρούγκαλος διαψεύδει τον Ζάεφ για την διδασκαλία «μακεδονικών» στα ελληνικά σχολεία - iefimerida.gr

Ο Κατρούγκαλος διαψεύδει τον Ζάεφ για την διδασκαλία «μακεδονικών» στα ελληνικά σχολεία

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος- φωτογραφία eyrokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συμφωνία των Πρεσπών κατοχυρώνει ότι τα Σκόπια δεν έχουν κανέναν δικαίωμα παρέμβασης σε εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Με την δήλωσή του αυτή ο Γ. Κατρούγκαλος απάντησε και στις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι δηλαδή ο πρωθυπουργός Ζάεφ δήλωσε ότι στο μέλλον μπορεί να είναι δυνατή η διδασκαλία μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα.
Ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως η Αθήνα δεν έχει επιβεβαιώσει το περιεχόμενο της δήλωσης, η οποία όπως είπε μεταδίδεται από λιγοστά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, διευκρίνισε όμως ότι η συμφωνία για το ονοματολογικό περιέχει όλες τις απαραίτητες πρόνοιες όσον αφορά της κυριαρχία της Ελλάδας.
Ο κ. Κατρούγκαλος παρέπεμψε συγκεκριμένα στο Άρθρο 4 της συμφωνίας, το οποίο ορίζει ότι ούτε το υφιστάμενο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ ούτε οποιαδήποτε αναθεώρησή του μπορεί να αποτελέσει βάση για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας. Η απαγόρευση ισχύει και για την προστασία των δικαιωμάτων Ελλήνων πολιτών τους οποίους η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας μπορεί να αντιλαμβάνεται ως διασπορά.
Το ίδιο Άρθρο προβλέπει επίσης ότι τα Συντάγματα των δύο χωρών δεν δύνανται, ούτε σήμερα ούτε στο μέλλον να αποτελέσουν βάση για διεκδίκηση εδαφών, ενώ παράλληλα απαγορεύει την προώθηση δηλώσεων αλυτρωτισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Κατρούγκαλος Ζόραν Ζάεφ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ