Μέτρα για την ανάπτυξη της Ελλάδας παρουσιάζει ο Μανουέλ Μπαρόζο - iefimerida.gr

Μέτρα για την ανάπτυξη της Ελλάδας παρουσιάζει ο Μανουέλ Μπαρόζο

Μέτρα για την ανάπτυξη της Ελλάδας παρουσιάζει ο Μανουέλ Μπαρόζο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρκετά καλά ... αντανακλαστικά έδειξε ο Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος παρουσιάζει σχέδιο για την ανάπτυξη στην Ελλάδα έπειτα από την επιστολή του Ευάγγελου Βενιζέλου και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, όπως και με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παρουσιάσει το συγκεκριμένο σχέδιο την Τετάρτη, στο Στρασβούργο, στην ολομέλεια των επιτρόπων . Πιθανότατα το σχέδιο θα επικεντρώνεται στις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ, καθώς και στη βοήθεια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ευκολότερου δανεισμού. Τα μεγάλα έργα υποδομής αναμένεται να αποτελέσουν ένα ακόμη «κεφάλαιο», στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Βεβαίως για όλα αυτά έχουν ήδη γίνει «προπαρασκευαστικές» κινήσεις. Τη Δευτέρα 16 Απριλίου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Μπαρόζο, με τον οποίο συζήτησε για το σχέδιο ανάπτυξης της Ελλάδας. Τηλεφωνική συνομιλία είχε ο πρόεδρος της Κομισιόν και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, του οποίου την προηγηθείσα κίνηση της επιστολή προς τον κ. Μπαρόζο καταδίκασαν – ως γνωστόν- τα άλλα κόμματα, θεωρώντας την «όψιμη» και προεκλογικού χαρακτήρα.

Θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Μπαρόζο στο Σρασβούργο θα επιχειρήσει να εξηγήσει για ποιους λόγους δεν έχουν τελεσφορήσει ακόμη στην Ελλάδα οι πολιτικές του Μνημονίου, αλλά και να πείσει για τη «μεσοπρόθεσμη» αποτελεσματικότητα των μέτρων και την προοπτική να επιστρέψει η χώρα στις αγορές, για δανεισμό, το 2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ