Επί σκηνής η ιστορία της Σάρα -Της φωτορεπόρτερ που σακατεύτηκε στη Συρία [εικόνες] - iefimerida.gr

Επί σκηνής η ιστορία της Σάρα -Της φωτορεπόρτερ που σακατεύτηκε στη Συρία [εικόνες]

«Ο χρόνος σταματά» στο θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιδέα του πολέμου «αιωρείται» σε όλη τη διάρκεια του έργου, όπως και η κριτική που το έργο ασκεί στην κατευθυνόμενη δημοσιογραφία και στον ύποπτο ρόλο των εκδοτικών συγκροτημάτων που τρέφονται από κάθε αναταραχή.

Αυτό είναι το έργο του βραβευμένου με Pulitzer Αμερικανού συγγραφέα Donald Margulies «Ο χρόνος σταματά» που παρουσιάζεται στο θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα.

O ιδρυτής του θεάτρου Κάτω από τη Γέφυρα και σκηνοθέτης της παράστασης Νίκος Δαφνής μιλά στο iefimerida για το έργο. «Μου το πρότεινε η αγαπημένη Ελένη Ρεπούσκου, που το μετέφρασε (όπως και τις «Πέντε σιωπές». Στην πρώτη ανάγνωση, το είδα σαν μια απλή αλλά ενδιαφέρουσα ιστορία, για τέσσερις ανθρώπους με διαφορετικές αξίες πάνω στις οποίες οικοδομούν τις ζωές τους. Στη διάρκεια των δοκιμών, τα πράγματα σοβάρεψαν. Ίσως να οφείλεται στους τέσσερις εκπληκτικούς ηθοποιούς, που «φώτισαν» σημεία που ούτε καν είχα υποψιαστεί. Έτσι, η μαύρη κωμωδία που είδα αρχικά, εξελίχθηκε σε ένα βαθιά πολιτικό, αντιπολεμικό και σπαρακτικά ανθρώπινο έργο. Ζητώ συγνώμη. Μάλλον (και) φέτος έκανα … λάθος. Ευτυχώς».

Η Σάρα, αναρρώνει μετά τον σοβαρό τραυματισμό της στον πόλεμο στη Συρία, που κάλυπτε σαν φωτορεπόρτερ. Μαζί της, ο Τζέιμς, ο σύντροφός της, πολεμικός ανταποκριτής του C.N.N., συγγραφέας και ακτιβιστης

«Σε πρώτο επίπεδο, πρόκειται για ένα βαθιά ανθρώπινο, αντιπολεμικό έργο. Η κριτική όμως που ασκεί στην κατευθυνόμενη δημοσιογραφία, η αποκάλυψη του ρόλου των εκδοτικών συγκροτημάτων που λειτουργούν πάντα προς το συμφέρον των ισχυρών, βάζει το οδυνηρό ερώτημα. Τι είναι η ενημέρωση; Η αντικειμενική-φωτογραφική απεικόνιση της αλήθειας, ή η υποκειμενική περιγραφή της;».

Εργο του βραβευμένου με Pulitzer Αμερικανού συγγραφέα Donald Margulies παρουσιάζεται  στον Πίσω Χώρο του θεάτρου Κάτω απ’ τη γέφυρα


«Είναι η ιστορία της Σάρα, της φωτογράφου που σακατεύτηκε στη Συρία, του Τζέιμς, του συντρόφου της, που κουράστηκε, του Ρίτσαρντ, του εκδότη, που πέτυχε και της Μάντυ. Από τα πρώτα λεπτά της παράστασης, αυτοί οι τέσσερις άνθρωποι της διπλανής πόρτας γίνονται σύμβολα, στάσεις ζωής, κοσμοθεωρίες. Από τη μια οι ψαγμένοι, με χίλιες ενοχές για ένα κόσμο που σπαράζεται καθημερινά κι από την άλλη, οι χαρούμενοι, με χίλια σχέδια για το μέλλον. Από τη μια αυτοί που κουράστηκαν να αγωνίζονται και να αγωνιούν κι από την άλλη, αυτοί που έσκυψαν το κεφάλι και βολεύτηκαν».

Ερμηνεύουν: Κώστας Κλάδης, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Έλενα Τυρέα και Χριστίνα Σιώμου

Μετάφραση: Ελένη Ρεπούσκου

Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής

Σκηνικό : Δέσποινα Βολίδη Βοηθός σκηνοθέτης - Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου Video: Γιώργος Γιαννακόπουλος

Φωτισμοί: Μπάμπης Αρώνης, Βασίλης Γιαννακόπουλος

Ερμηνεύουν: Κώστας Κλάδης, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Έλενα Τυρέα και Χριστίνα Σιώμου

Η ιδέα του πολέμου «αιωρείται» σε όλη τη διάρκεια του έργου, όπως και η κριτική που το έργο ασκεί στην κατευθυνόμενη δημοσιογραφία

Παραστάσεις: Σάββατο στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 7μμ.
Διάρκεια: 90 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (12 ευρώ προαγορά), 10 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, υπερήλικες)

ΘΕΑΤΡΟ «ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ» Πλατεία ηλεκτρικού σταθμού Ν. Φαλήρου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ