Η Ανάσταση γιορτάστηκε και στην Τουρκία! - iefimerida.gr

Η Ανάσταση γιορτάστηκε και στην Τουρκία!

Η Ανάσταση γιορτάστηκε και στην Τουρκία!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ορθόδοξες και Ανατολικές Εκκλησίες γιόρτασαν χθες το Πάσχα στις Ανατολικές και Νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας. Στον εορτασμό συμμετείχε και ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Σαντουλάχ Εργκίν, ο οποίος επισκέφθηκε εκκλησία (τον προαύλιο χώρο) της Αντιόχειας .

Το Ορθόδοξο Πάσχα εορτάστηκε από τις κοινότητες των νεστοριανών Ασυρίων σε δεκάδες εκκλησίες στις επαρχίες Μαρντίν και Μηδία στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και το Ιράκ.

Στο μοναστήρι Deyrulzafaran, και στην εκκλησία του 6ου αιώνα Κιρκλάρ, οι πιστοί παρακολούθησαν τον πατέρα Γκαμπριέλ Ακιούζ, να διαβάζει ύμνους και ευαγγελικές περικοπές στην τουρκική, την αραβική και την αραμαϊκή γλώσσα, τη γλώσσα της ασσυριακής κοινότητας.

Ορθόδοξοι χριστιανοί του Πατριαρχείου της Αντιοχείας γιόρτασαν την Ανάσταση σε πολλές εκκλησίες της επαρχίας της Αλεξανδρέττας.

Εκτός του τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης, του οποίου η παρουσία έγινε στο πνεύμα «αδελφοσύνης και ειρήνης» που επικρατεί ανάμεσα στις διάφορες εθνοτικές κοινότητες της Τουρκίας, στους εορτασμούς συμμετείχαν και βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος (AKP) αλλά και του κόμματος της αντιπολίτευσης (CHP).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ