Γ.Γ. Ενημέρωσης: Η τραγωδία στο Μάτι έφερε στην επιφάνεια παθογένειες δεκαετιών και την κλιματική αλλαγή - iefimerida.gr

Γ.Γ. Ενημέρωσης: Η τραγωδία στο Μάτι έφερε στην επιφάνεια παθογένειες δεκαετιών και την κλιματική αλλαγή

Η τραγωδία στο Μάτι έφερε στην επιφάνεια παθογένειες δεκαετιών/φωτογραφία: intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τραγωδία στο Μάτι, έφερε στην επιφάνεια παθογένειες, αδράνειες και προχειρότητες δεκαετιών όπως και τον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής και την προοπτική με την αλληλεγγύη, τόνισε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Χρήστος Σίμος.

Μιλώντας στη Βιέννη σε εκδήλωση συμπαράστασης υπέρ των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο κ. Σίμος χαιρέτησε την εκδήλωση ως μία πρωτοβουλία που αναδεικνύει τις βαθιές ρίζες φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς, της Ελλάδας και της Αυστρίας, αλλά και την σημασία της έννοιας της αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ο γενικός γραμματέας, παραπέμποντας στο γεγονός ότι οι εικόνες των πυρκαγιών εφέτος δεν περιορίστηκαν μόνον στον Ευρωπαϊκό Νότο, επισήμανε πως η κλιματική αλλαγή δεν είναι πλέον μία πρόβλεψη των επιστημόνων, αλλά τα ακραία καιρικά φαινόμενα αποτελούν πια καθημερινότητα.

Όπως τόνισε, το Μάτι έφερε στην επιφάνεια αδράνειες και ανεπάρκειες, ταυτόχρονα όμως και ποιότητες που μπορούν να ανοίξουν νέους δρόμους, με τον ηρωισμό, την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία των ανθρώπων που εργάζονται στο Πυροσβεστικό Σώμα και την Αστυνομία, αλλά και την αυταπάρνηση με την οποία οι εθελοντές ρίχνονταν στην μάχη.

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο οποίος εκπροσωπούσε τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο, τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται εντατικά, από την πρώτη στιγμή, σε δύο επίπεδα: Το πρώτο έχει να κάνει με την επούλωση των πληγών, με την παροχή βοήθειας κάθε είδους σε όλους τους πυρόπληκτους, ενώ το δεύτερο, που είναι εξ ορισμού μακροπρόθεσμο, αφορά την αντιμετώπιση των πολεοδομικών προβλημάτων, τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στο ίδιο επίπεδο εντάσσεται και ο επανασχεδιασμός της Υπηρεσίας της Πολιτικής Προστασίας με τη θέσπιση ενός ενιαίου φορέα για τη διαχείριση των εκτάκτων αναγκών που ενοποιεί στο πλαίσιο της λειτουργίας του όλους τους διαθέσιμους εθνικούς, επιστημονικούς, επιχειρησιακούς, διοικητικούς και ανθρώπινους πόρους.

Όπως επισήμανε ο κ. Σίμος, ο ενιαίος αυτός φορέας έχει την απόλυτη ευθύνη του επιχειρησιακού συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων, σε όλες τις διαφορετικές φάσεις, όχι μόνο στη φάση της ανταπόκρισης, αλλά επιπλέον στις φάσεις της πρόληψης, της διασύνδεσης με τα ερευνητικά και επιστημονικά ινστιτούτα, της προετοιμασίας, αλλά και της αποκατάστασης.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση-χαιρετισμό του στην εκδήλωση συμπαράστασης υπέρ των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ευχαριστώντας τους διοργανωτές της, επισήμανε πως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής δεν αφορά μόνο μία χώρα.

«Η διάσωση του πλανήτη απαιτεί μέτρα άμεσα, η Ευρώπη οφείλει να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες, πριν η κατάσταση περάσει στο στάδιο του μη αναστρέψιμου, και, βεβαίως, η απαιτούμενη αλληλεγγύη ανάμεσα στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών, οφείλει να πάρει θεσμική υπόσταση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε πόρους και εργαλεία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρήστος Σίμος μάτι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ