Μπουτάρης: Δεν είμαι και κανένα τζόβενο -Τώρα εδώ πατάω, εκεί σκοντάφτω - iefimerida.gr

Μπουτάρης: Δεν είμαι και κανένα τζόβενο -Τώρα εδώ πατάω, εκεί σκοντάφτω

Ο Γιάννης Μπουτάρης/ Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα χρόνια, τόσο εκείνα που ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και η ηλικία του, έπαιξαν ρόλο στην απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μην διεκδικήσει τρίτη θητεία στον δήμο Θεσσαλονίκης.

«Ασχολούμαι 16 χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση. Οκτώ ως αντιπολίτευση και οκτώ στη δημαρχία. Το "δημαρχιλίκι" δεν είναι επάγγελμα, δύο θητείες για τον δήμαρχο φτάνουν και περισσεύουν», είπε μιλώντας στο Open και συμπλήρωσε: «Βάλτε και την ηλικία, δεν είμαι κανένα τζόβενο... Κουράστηκα. Δεν είμαι όπως ήμουν στα 50. Στα 50 μου εδώ πατούσα εκεί ακουγόμουν, τώρα εδώ πατώ, εκεί σκοντάφτω».

Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι δέχθηκε μεγάλη πίεση από την παράταξη και τους πολίτες για το «πού θα αφήσει» την πόλη, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα δώσει «ευλογία» σε κανέναν υποψήφιο, ενώ αναφορικά με την υποψηφιότητα της παράταξής του, σημείωσε ότι δεν πρόκειται για κόμμα.

«Πρόκειται για πρωτοβουλία, στην ουσία είμαστε ομάδα που ενεργοποιούμαστε πριν από τις εκλογές. Μαζευόμαστε και αποφασίζουμε. Θα αποφασίσουμε ποιον θα προτείνουμε στην πόλη και προφανώς θα είναι άλλο πρόσωπο. Εγώ αποκλείεται να προτείνω κανέναν, το πρόσωπο αυτό θα προκύψει από τη μεγάλη συνάντηση της ομάδας μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούν για το καλό της πόλης. «Δεν είναι κόμματα οι δήμοι. Η λογική μου είναι πως δεν πρέπει να βαφτεί πράσινος. μπλε ή κόκκινος ο δήμος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, μιλώντας για τη συμφωνία των Πρεσπών και το Σκοπιανό, σχολίασε: «Εκανα λάθος στο χρόνο και τον τρόπο που μίλησα. Είναι μια συμφωνία που ξεκαθαρίζει κάποια πράγματα για το όνομα, τη γλώσσα και την εθνότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάννης Μπουτάρης Θεσσαλονίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ