Χρηματιστήριο: Χάθηκαν στο κλείσιμο τα αρχικά κέρδη, στις 603,43 μονάδες - iefimerida.gr

Χρηματιστήριο: Χάθηκαν στο κλείσιμο τα αρχικά κέρδη, στις 603,43 μονάδες

Το Χρηματιστήριο δεν διατήρησε τα αρχικά κέρδη/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, καθώς δεν διατηρήθηκαν τα αρχικά υψηλά (+2,72%) στα οποία είχε ωθήσει την αγορά το deal της Eurobank με την Grivalia Properties.

Η Eurobank ανακοίνωσε ότι θα συγχωνευτεί, δια της απορροφήσεως, με την Grivalia, φέρνοντας με αυτόν τον τρόπο την υλοποίηση του πλάνου μείωσης των «κόκκινων» δανείων της Eurobank από τα τέλη του 2021 στα τέλη του 2019 και ανοίγοντας τον δρόμο για μονοψήφιο ποσοστό νωρίτερα από την τριετία.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε την αφορμή να κινηθεί ο τραπεζικός κλάδος έντονα ανοδικά και η Eurobank κατέγραψε ενδοσυνεδριακά κέρδη έως και 24,89%. Στη συνέχεια όμως υποχώρησε ο αρχικός ενθουσιασμός και επανήλθαν οι πωλητές στις τραπεζικές μετοχές, καθώς υπάρχει έντονη η ανησυχία για εκροές άνω των 100 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες λόγω των αλλαγών στο δείκτη MSCI Greece (εξέρχονται η Εθνική, Πειραιώς και Eurobank), αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στις 30 Νοεμβρίου.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε τελικά στις 603,43 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,14%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 618,97 μονάδες (+2,72%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 66,620 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 64.278.229 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,72%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (+4,56%) και των Πρώτων Υλών (+2,92%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Κατασκευών (-1,335) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-0,69%).

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο Γενικός Δείκτης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ