Φτιάχνουν ομάδα παρακολούθησης για τις έρευνες υδρογονανθράκων - iefimerida.gr

Φτιάχνουν ομάδα παρακολούθησης για τις έρευνες υδρογονανθράκων

Συστήνουν ομάδα παρακολούθησης για τις έρευνες υδρογονανθράκων/ Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σύσταση ομάδας παρακολούθησης για τις έρευνες των υδρογονανθράκων προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργείων, εταιρειών και οικολογικών οργανώσεων.

Στόχος είναι να αντιμετωπίζονται άμεσα, όπου είναι δυνατόν, τα ζητήματα που ανακύπτουν σχετικά με τις έρευνες, ώστε αυτές να προχωρούν χωρίς καθυστερήσεις και δίχως τριβές με την τοπική κοινωνία και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Πάντως, εκπρόσωπος εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα στη χώρα μας τόνισαν στο ΑΠΕ την ανάγκη να μην προστεθεί άλλη μια γραφειοκρατική διαδικασία για την υλοποίηση των ερευνών, αν και σημείωσαν ότι είναι χρήσιμη η όποια κίνηση συμβάλλει στην αύξηση της διαφάνειας και τον διάλογο.

Πάντως την ερχόμενη εβδομάδα συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή περιβαλλοντικών οργανώσεων κατά της διενέργειας ερευνητικών εργασιών στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα έγινε η μονογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην περιοχή του Ιονίου.

Ετσι, έκλεισε ο κύκλος των παραχωρήσεων χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών στη Δυτική Ελλάδα που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό έχουν παραχωρηθεί οι χερσαίες περιοχές Αιτωλοακαρνανίας, Ιωαννίνων, Άρτας- Πρέβεζας και Βορειοδυτικής Πελοποννήσου καθώς και θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο και την περιοχή δυτικά- νοτιοδυτικά της Κρήτης στις οποίες εκτός από τα Ελληνικά Πετρέλαια και την Energean συμμετέχουν διεθνείς πετρελαϊκοί κολοσσοί όπως η ExxonMobil, η Total, η Repsol και η Edison.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ