Εκλογές 2019: Νέο όνομα στο τραπέζι από τον ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Αθήνας -Από τη νέα γενιά, αντισυμβατικός και υφυπουργός - iefimerida.gr

Εκλογές 2019: Νέο όνομα στο τραπέζι από τον ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Αθήνας -Από τη νέα γενιά, αντισυμβατικός και υφυπουργός

Φωτογραφία: Eurokinissi

Σε αναζήτηση υποψηφίων για τους δύο μεγαλύτερους δήμους της χώρας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βρίσκονται σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου, μετά και την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μη διεκδικήσει τρίτη θητεία.

Ο Αλέξης Τσίπρας «ζυγίζει» πρόσωπα και δεδομένα. Όσο περνάει ο καιρός διάφορες φήμες για τυχόν υποψήφιους «οργιάζουν». Ωστόσο, αυτό που προκύπτει είναι ότι μόνο εκείνος και ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης έχουν πλήρη εικόνα, παραπέμποντας στις τελικές αποφάσεις που θα λάβει ο ίδιος προσωπικά. Στο μεταξύ, ο κομματικός σχεδιασμός περιλαμβάνει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο 1-2 Δεκεμβρίου. Που σημαίνει ότι μέχρι τότε θα έχουν προηγηθεί διαβουλεύσεις στη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός θα έχει ανοίξει τα χαρτιά του.

Φαβορί η Νοτοπούλου για τη Θεσσαλονίκη

Ντόμινο εξελίξεων πυροδότησε η απόφαση Μπουτάρη να μην είναι εκ νέου υποψήφιος, ανατρέποντας έτσι τους σχεδιασμούς Τσίπρα. Το Μαξίμου από τον περασμένο κιόλας Μάιο δεν έκρυβε τη στήριξή του και είχε επενδύσει στον απερχόμενο δήμαρχο, τον οποίο και στήριζε η κυβέρνηση. Βλέποντάς τον ως κεντρικό πρόσωπο της διεύρυνσης και της σοσιαλδημοκρατικής στροφής και πιστώνοντάς του -μεταξύ άλλων- ότι κρατάει την πόλη σε προοδευτική κατεύθυνση. Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο, υποψήφια δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ να είναι η νυν υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου. Η Θεσσαλονικιά υπουργός και πρώην διευθύντρια του γραφείου του Πρωθυπουργού που ομολογουμένως έχει αποκτήσει μεγάλη δημοσιότητα στη συμπρωτεύουσα θεωρείται από πολλούς «λύση ανάγκης».

Όσο για την περιφέρεια Μακεδονίας υπό τον φόβο και του Ονοματολογικού δεν φαίνεται πιθανό να προχωράει η υποψηφιότητα του Μάρκου Μπόλαρη και να ρίχνεται στη «μάχη» της Περιφέρειας. Αντιθέτως, είναι πολύ πιθανό ο κος Τάσος Τζήκας (πρόεδρος ΔΕΘ) να είναι το πρόσωπο που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αγκάθι» ο υποψήφιος για την Αθήνα

Πρόσωπο της νέας γενιάς, με αντισυμβατικό προφίλ και με εύσημα στο χαρτοφυλάκιό του καθότι υφυπουργός Εργασίας, θεωρείται ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ακόμα και αν δεν προταθεί από τον Τσίπρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει ισχυρά κομματικά ερείσματα ακόμα και από την ομάδα των «53». Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που εκτιμούν ότι ο Τσίπρας δεν θα αφήσει να η Νέα Δημοκρατία να του πάρει το δήμο της Αθήνας αμαχητί.

«Κλειδώνει» ο Γαβρίλης στον Πειραιά

Με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς, τέλος, προχωράει η υποψηφιότητα του νυν αντιπεριφερειάρχη (και προερχόμενου από το «Αριστερό Ρεύμα» ) Γιώργου Γαβρίλη για το Δήμο του Πειραιά. Ο κ. Γαβρίλης δεν έχει ακόμα αποφασίσει, ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι έχει ήδη κάνει επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ