Δεν ήταν αριστούχος της σχολής «Κάρολος Κουν» ο ηθοποιός που κατηγορείται για βιασμό ταξιτζή - iefimerida.gr

Δεν ήταν αριστούχος της σχολής «Κάρολος Κουν» ο ηθοποιός που κατηγορείται για βιασμό ταξιτζή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κανείς δεν θυμάται ιδιαίτερα τον Γιώργο Καρκά τα χρόνια που φοιτούσε στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν». Και όσοι προσπάθησαν τώρα, μετά τα πρόσφατα γεγονότα, να τον φέρουν στην μνήμη τους κάνουν λόγο για ένα ήσυχο παιδί, ιδιαίτερο, αλλά όχι προβληματικό.

«Περνούσε σχεδόν απαρατήρητος», σχολιάζουν εκείνοι που τον συναναστράφηκαν τα φοιτητικά χρόνια και που με κόπο προσπάθησαν τώρα να τον επαναφέρουν στη μνήμη τους. Κι ας ήταν στη σχολή του Τέχνης μόλις στις αρχές ττου 2010.

«Ούτε μιλούσε πολύ, ούτε ανακατευόταν ιδιαίτερα με αυτά που κάναμε….», θυμάται δάσκαλός του που έκανε, κι αυτός με την σειρά του, μεγάλη προσπάθεια για να θυμηθεί τον μαθητή του. «Δεν είχε δημιουργήσει εντάσεις ή προβλήματα. Δεν είχε δώσει λαβή για σχόλια». Μέλος της τάξης του ΄14 από την οποία αποφοίτησαν τελικά δώδεκα ηθοποιοί, ο Καρκάς θα ήταν ο 13ος….

Γεννημένος στην Αθήνα, στις 28 Ιουνίου του 1989 ο Γιώργος Καρκάς είχε επιλέξει τον θεατρικό χώρο για να εκφράσει τους προβληματισμούς του και να διοχετεύσει την ενέργειά του. Πέρασε με επιτυχία στη σχολή που ίδρυσε ο Κάρολος Κουν, κερδίζοντας μια ζηλευτή θέση στον δύσκολο αυτόν χώρο.

Ωστόσο, και παρά την συνήθη ατμόσφαιρα που επικρατεί στις αίθουσες της σχολής, στην οδό Ιπποκράτους, ο Καρκάς δεν φάνηκε να μπαίνει εγκαίρως στο κλίμα. Δεν ανήκε σ΄εκείνους που πρωτοαστατούσαν στην θεατρική δημιουργία, δεν ήταν δραστήριος. Αντιθέτος ήταν σιωπηλός, ίσως και απόμακρος, μοναχικός. Κι ούτε συμμετείχε ως μαθητής στις παραστάσεις ούτε ως βοηθητικό μέλος στις παραγωγές. Δεν ήταν από εκείνους που «ζούσαν» μέσα στη σχολή και το θέατρο. Κρατούσε τις αποστάσεις του. Σαν να μην αποζητούσε το παραπάνω, αλλά να του αρκούσε το απαραίτητο. Σαν να μην χωρούσε ο ίδιος εκεί, «σαν να μην ήταν ικανοποιημένος με τον εαυτό του, με την εμφάνισή του, με το μπόι του»...

Ισως έτσι να εξηγείται και το γεγονός ότι ο Γιώργος Καρκάς δεν πήρε πτυχίο από την σχολή Κουν, δεν αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, παρά το γεγονός ότι ολοκλήρωσε την τριετή του φοίτηση. Δεν έδωσε τις τελικές εξετάσεις στην επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού. Χωρίς σαφή εξήγηση ή δικαιολογία, δεν θέλησε να συμμετάσχει στις πτυχιακές εξετάσεις κι έφυγε από το Τέχνης. Εξ ου και το όνομά του δεν περιλαμβάνεται στις λίστες των αποφοίτων της ιστορικής αυτής σχολής την χρονιά του 2014, όπως θα ήταν αναμενόμενο.

Ο Γιώργος Καρκάς (πίσω δεξιά) στην παράσταση «Σινιόρα Μαλένα» με τη Βάνα Μπάρμπα

Να όμως που μπορεί να μην πήρε και τυπικά πτυχίο, κάτι άλλωστε που δεν είναι πλέον απαραίτητο στο θέατρο, αλλά ξεκίνησε να δουλεύει αμέσως, σε παραστάσεις όμως που απείχαν τα μάλα από την νοοτροπία και το πνεύμα του μεγάλου δασκάλου και ιδρυτή του Θεάτρου Τέχνης, Κάρολο Κουν.

Ετσι λοιπόν τον Δεκέμβριο του 2014 συνεργάστηκε με την Βάνα Μπάρμπα στο «Σινιόρα Μαλένα» που ανέβηκε στο θέατρο Χατζηχρήστου σε κείμενο και σκηνοθεσία του Χάρη Βορκά (βασισμένη στην ταινία «Μαλένα» του Τζουζέπε Τορνατόρε). Στη συνέχεια, το 2015 έπαιξε στην παράσταση «Σατωβριάνδου και Γ’ Σεπτεμβρίου» του Γιάννη Κωνσταντινίδη με την Ομάδα Direct(or) Cult για να ακολουθήσει το έργο «Από την Γεωργία με αγάπη...» του Eυάγγελου Σαμιώτη στο L.A.( Life n’ Art) Theater στο Γκάζι σε σκηνοθεσία του Ζαχαρία Ρόχα, με πρωταγωνιστή τον Παύλο Ευαγγελόπουλο.

H είδηση πως ο Γιώργος Καρκάς κατηγορείται ότι βίασε οδηγό ταξί έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους καλλιτεχνικούς κύκλους.

Ο Γιώργος Καρκάς – Φωτογραφία Ελληνική Αστυνομία

Η υπόθεση ήρθε στο φως το βράδυ της Τετάρτης (21.11.2018) όταν η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του Γιώργου Καρκά. Ο 29χρονος ηθοποιός κατηγορείται ότι νάρκωσε, με σπρέι βιασμού, έναν 24χρονο οδηγό ταξί και τον βίασε με σεξουαλικά βοηθήματα.

Σημειώνεται ότι από την έρευνα των αστυνομικών στην κατοχή του Καρκά βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, σπρέι και σεξουαλικά βοηθήματα. Έτσι, ο 29χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για τον βιασμό του 24χρονου οδηγού ταξί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ