Δεν τα βρήκαν Μέι και Γιούνκερ -Τελεσίγραφο Μέρκελ να τελειώνουν πριν την Κυριακή - iefimerida.gr

Δεν τα βρήκαν Μέι και Γιούνκερ -Τελεσίγραφο Μέρκελ να τελειώνουν πριν την Κυριακή

Η Τερέζα Μέι με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ/ Φωτογραφία: AP- Olivier Matthys
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τερέζα Μέι και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν κατάφεραν να «κλείσουν» την τελική συμφωνία για το Brexit, στη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες την Τετάρτη.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσαν πρόοδο, δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ, αλλά δεν έφτασαν σε τελική συμφωνία για τις μελλοντικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ενωση.

Η συνάντησή τους διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα. Η Μέι θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες το Σάββατο, για να νέο γύρο συζητήσεων με τον Γιούνκερ. «Θα επιστρέψω στις Βρυξέλλες για περισσότερες συναντήσεις, μεταξύ των οποίων ξανά με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για να συζητήσουμε πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα καταλήξουμε σε αυτή τη διαδικασία με τρόπο που είναι προς το συμφέρον όλων», δήλωσε η Μέι στο BBC. «Υπάρχουν περαιτέρω ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν», συμπλήρωσε.

Ομως, η Ανγκελα Μέρκελ έχει στείλει... τελεσίγραφο στις δύο πλευρές να τελειώνουν πριν από την Κυριακή. Μάλιστα, η Γερμανίδα καγκελάριος έστειλε στις Βρυξέλλες το μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να είναι έτοιμη η συμφωνία πριν από τη Σύνοδο της Κυριακής. Διαφορετικά, η Μέρκελ δεν θα πάει στη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών για το Brexit.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ